Parlamentar american: Egiptul a avertizat Israelul cu trei zile înainte de atacul Hamas

Parlamentar american: Egiptul a avertizat Israelul cu trei zile înainte de atacul Hamas

Israelul a primit un avertisment din partea Egiptului cu privire la potențiale violențe cu trei zile înainte de atacul mortal al Hamas, a declarat președintele puternicei Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei SUA.

Foto: Arhiva Adevărul

Știm că Egiptul i-a avertizat pe israelieni cu trei zile înainte că s-ar putea întâmpla un astfel de eveniment”, a spus Michael McCaul reporterilor în urma unei informări pentru parlamentari, care a avut loc cu ușile închise, despre criza din Orientul Mijlociu.

Nu vreau să intru prea mult în [detalii] clasificate, dar a fost dat un avertisment. Cred că întrebarea a fost la ce nivel. Nu suntem siguri cum am ratat-o. Nu suntem siguri cum a ratat Israelul.”

Cairo nu a comentat oficial sugestiile că ar fi oferit o avertizare timpurie. Dar presa egipteană a citat surse înalte de securitate care neagă că a fost emis un astfel de avertisment.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat că nu poate comenta declarația lui McCaul. „Nu pot vorbi despre chestiuni specifice de informații. Din nou, va fi un timp să privim înapoi la asta, așa cum facem întotdeauna, și vom face. În acest moment, intensificăm colectarea de informații și cooperarea și împărtășirea de informații cu Israelul.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat