Parlamentara americană Rashida Tlaib renunţă să se ducă în Israel din cauza condiţiilor "opresive"

Parlamentara americană Rashida Tlaib renunţă să se ducă în Israel din cauza condiţiilor "opresive"

Rashida Tlaib, membră democrată a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, a anunţat vineri că renunţă să se mai deplaseze în Cisiordania ocupată de Israel pentru a-şi vizita bunica din cauza "condiţiilor opresive" impuse - potrivit ei - de Israel, ale cărui "politici rasiste" le-a denunţat într-un mesaj pe Twitter, potrivit AFP.

"Am decis că vizita la bunica mea în aceste condiţii opresive ar fi împotriva a tot ceea ce cred: combaterea rasismului, a opresiunii şi a injustiţiei", subliniază ea în mesajul său.

Israelul a decis vineri să autorizeze intrarea Rashidei Tlaib pentru o "vizită umanitară făcută bunicii sale" după ce îi refuzase anterior accesul în Teritoriile palestiniene din cauza sprijinului ei pentru campania de boicotare a statului evreu.

Membră a Camerei Reprezentanţilor din ianuarie 2019, Rashida Tlaib, 43 de ani, este prima aleasă în Congresul american de origine palestiniană, precum şi una din cele două musulmane în Cameră.

"Când am câştigat, aceasta a dat palestinienilor speranţa că cineva va spune în sfârşit adevărul despre condiţiile inumane în care trăiesc. Nu pot permite statului Israel să stingă această flacără umilindu-mă şi să utilizeze dragostea mea pentru bunica cu scopul de a mă supune politicilor sale opresive şi rasiste", a scris ea.

În urma apelului preşedintelui american Donald Trump, Israelul anunţase joi că interzice vizita Rashidei Tlaib şi a celeilalte alese musulmane în Congres, Ilhan Omar, din cauza sprijinului acordat de acestea mişcării de boicotare.

Dar în cursul nopţii, Rashida Tlaib scrisese autorităţilor israeliene pentru a le cere să-şi poată vizita familia şi în special bunica, care locuieşte în satul Beit Ur al-Fauqa, în apropiere de Ramallah, în Cisiordania ocupată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente

4 VIDEO Priviți, exod în masă la Paris! Parizienii părăsesc orașul înainte ca acesta să fie închis

5 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…