Parlamentare2020 / Eugen Ţapu-Nazare: PNL înseamnă progres şi dezvoltare, nu consum nesăbuit şi risipă

Parlamentare2020 / Eugen Ţapu-Nazare: PNL înseamnă progres şi dezvoltare, nu consum nesăbuit şi risipă

Partidul Naţional Liberal a fost singurul care a avut curajul să treacă România prin cea mai gravă criză de după cel de-Al Doilea Război Mondial şi şi-a asumat responsabilitatea guvernării, a declarat, luni, într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, viceliderul grupului PNL din Senat, Eugen Ţapu-Nazare.

"PNL înseamnă progres şi dezvoltare, nu consum nesăbuit şi risipă. Desigur, astăzi sunt mulţi cei care comentează, mai ales dintre cei care au stat pe margine. Să nu uităm, însă, că, în 2020, într-un an de criză profundă, Guvernul Orban, prin măsurile luate, a asigurat păstrarea locurilor de muncă şi susţinerea companiilor româneşti confruntate cu criza", a precizat senatorul PNL Neamţ.

Parlamentarul liberal a explicat că una dintre primele măsuri luate de Guvernul PNL a fost eliminarea suprataxării practicate de PSD.

"După ce s-a eliminat supraacciza la carburanţi, totul s-a regăsit în preţurile de la pompă, dar şi în toate preţurile de consum. Aşa se face că şi inflaţia a scăzut, de la 5,4% la 2,2%, una dintre cele mai mici din Europa. În aceste condiţii, toate majorările de pensii şi salarii s-au resimţit în mod real în buzunarele românilor, pentru că nu au fost venituri dublate de inflaţie, ci au fost creşteri reale. Astăzi, salariul mediu este mai mare cu 7,6% decât în 2019, pensiile cu 14%, cea mai mare creştere din ultimii 20 ani. Odată ce suprataxarea s-a eliminat, politica fiscală mai relaxată a determinat firmele să-şi achite taxele şi impozitele la timp, iar din august, la bugetul statului s-au adunat mai mulţi bani", a subliniat Eugen Ţapu-Nazare.

Senatorul liberal a adăugat că PNL a luat aceste măsuri în plină pandemie, cu o majoritate PSD ostilă în Parlament.

"Oamenii trebuie să înţeleagă că, dacă avem şi un Guvern şi un Parlament majoritare PNL, atunci vom reuşi să ne punem şi mai bine în aplicare politicile noastre, care înseamnă dezvoltare. PNL a lansat cel mai îndrăzneţ plan de investiţii, care se va realiza cu cele 80 de miliarde de euro, atrase de la Uniunea Europeană, pentru dezvoltarea României. Guvernul PNL a arătat că vrea să lanseze marile şantiere, cu finanţare europeană, pentru că a atras de trei ori mai multe fonduri europene decât PSD şi am obţinut aprobarea Comisiei Europene pentru finanţarea marilor proiecte. Administraţiile liberale au arătat deja că pot să transforme cu finanţare europeană mari oraşe. Guvernările PSD, dimpotrivă, au însemnat şapte ani rataţi. PSD doar a cheltuit, iar noi am adus o schimbare radicală. În loc de un consum nesăbuit, de risipă, noi venim cu investiţii şi dezvoltare economică", a menţionat Ţapu-Nazare.

În opinia parlamentarului liberal, România nu-şi mai poate permite să irosească alţi patru ani alături de PSD.

"Dacă în 2021 am reveni la modelul învechit al PSD şi am rata trendul european al dezvoltării, se vor mări decalajele faţă de celelalte state UE (care se vor dezvolta cu Planul UE de redresare) şi nu vor mai putea fi recuperate. Oamenii trebuie să înţeleagă că, dacă avem şi un Guvern şi un Parlament dominate de PNL, atunci vom reuşi să ne punem şi mai bine în aplicare politicile noastre, care înseamnă dezvoltare", a conchis Eugen Ţapu-Nazare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu