Parlamentare2020/ Chirteş (PNL Mureş): Votul din 6 decembrie este esenţial, nu se mai pot amâna alegerile

Parlamentare2020/ Chirteş (PNL Mureş): Votul din 6 decembrie este esenţial, nu se mai pot amâna alegerile

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că votul din 6 decembrie este esenţial fiindcă nu se mai pot amâna aceste alegeri, deoarece Constituţia nu mai permite acest lucru, el adăugând şi că este foarte mic riscul ca oamenii să se infecteze în secţiile de votare, întrucât vor petrece foarte puţin timp în acel spaţiu.

"Chiar dacă mulţi nu înţeleg, fiindcă vom întâlni şi oameni care nu cred în acest virus, acest virus există, există o criză astăzi a locurilor din spitale. Guvernul Orban, zi de zi, măreşte atât capacitatea de testare, cât şi capacitatea de internare în aceste spitale şi cu siguranţă este o problemă care nu numai în România, ci şi în Europa, există. Pentru democraţie votul din 6 decembrie este esenţial, nu se mai pot amâna aceste alegeri, Constituţia nu mai permite acest lucru, trebuie să ştie cetăţenii. Dacă se vor respecta normele de igienă în secţiile de votare, în 6 decembrie, aşa cum s-au respectat şi la alegerile locale, sursa de infectare este redusă către zero. Fiindcă nu într-o secţie de votare se infectează oamenii, vor fi doar două buletine de vot, timpul de exprimare a votului va fi şi mai scurt decât la locale şi cred că democraţia este cel mai important lucru pentru ca România, după 6 decembrie, să intre într-o nouă etapă", a declarat Cristian Chirteş.

Liderul PNL Mureş a precizat că liberalii au început deja campania electorală, care va fi una atipică dat fiind faptul că se suprapune cu criza provocată de COVID-19.

"Este prima zi de campanie electorală. Noi am început campania electorală astă noapte, la ora 0,00, a debutat printr-o acţiune de afişaj în municipiul Reghin. Am discutat cu membrii de partid modul în care se va desfăşura această campania electoral. Va fi o campanie electorală atipică, o campanie care se suprapune peste această criză cauzată de coronavirus. Fac un apel către toţi membrii PNL, către toate echipele de campania ele formaţiunilor politice, să respecte întocmai prevederile legale şi recomandările făcute de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Va trebui ca echipele de campania să poarte în permanenţă mască, fie că sunt în interior, fie că sunt în exterior, atunci când interacţionează cu alegătorii să nu-şi scoată masca, chiar dacă unii solicită acest lucru să le vadă faţa. Va trebuia ca materialele care sunt oferite, pliante, broşuri, calendare, să fie în prealabil dezinfectate şi va trebui ca după fiecare acţiune, cei care interacţionează cu cetăţenii să se dezinfecteze", a arătat Chirteş.

Politicianul a spus că fiecare trebuie să îşi ia măsuri minime de siguranţă şi că în timpul campaniei electorale vor trebui evitate aglomerările de persoane. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...