Parlamentare2020/ Diaconescu: Candidaţii pentru diverse funcţii trebuie să treacă printr-o evaluare personală

Parlamentare2020/ Diaconescu: Candidaţii pentru diverse funcţii trebuie să treacă printr-o evaluare personală

Prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu, candidat pentru Senat, consideră că ar trebui promovată o lege care să prevadă ca persoanele propuse pentru diferite funcţii în instituţiile statului să treacă printr-o "evaluare personală", înainte ca aceste candidaturi să fie discutate în Parlament.

Liderul PMP a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că, prin majoritate parlamentară, se fac numiri politice, care sunt, "de fapt", "numiri ale unor grupuri de interese" în instituţiile de coordonare şi gestionare tehnică ale statului.

"Numirile politice, de fapt, sunt numiri ale unor grupuri de interese. Unde? În toate instituţiile de coordonare şi gestionare tehnică a statului român. De la Banca Naţională la TVR, de la Consiliul Concurenţei la multe alte instituţii de acest gen - CNSAS şi altele. Cum se face? Prin majoritate parlamentară", a afirmat Diaconescu.

El a menţionat că este necesar să se facă un punctaj pentru candidaţi, deoarece aceştia trebuie să aibă anumite calităţi fie în meseria în care vor să conducă, fie în zone colaterale - de la pregătirea universitară până la experienţa profesională.

"Un punctaj cum se face în privat, pentru că, altfel, simpla candidatură din partea unui partid politic, după ce a fost fie militant, fie intelectual fără apartenenţă politică, dar cu înclinaţii de modelare a opiniei publice în direcţia unui partid politic, nu e suficient şi nu este normal. Din acest punct de vedere, prin lege organică, se poate ca eventualii candidaţi pentru diverse funcţii, înainte de a ajunge la majorităţile parlamentare care sunt transideologice din toate punctele de vedere, să treacă printr-o evaluare personală, chiar prin interviuri, pentru că aşa este normal şi pentru că nu numai calificarea în Parlament contează din această perspectivă", a explicat Cristian Diaconescu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…