Parlamentare2020/ Ilie Bolojan (PNL): Două mandate de senator şi cinci de deputaţi ar fi un rezultat foarte bun

Parlamentare2020/ Ilie Bolojan (PNL): Două mandate de senator şi cinci de deputaţi ar fi un rezultat foarte bun

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat miercuri, după depunerea dosarelor pentru candidaturile în alegerile parlamentare, că obţinerea a două mandate de senatori şi cinci de deputaţi ar fi un rezultat foarte bun.

"Ţinând cont de scorul de la alegerile locale, speranţa mea este că bihorenii care ne-au votat vor dori ca acest vot să fie valorificat şi parlamentar, pentru ca proiectele pe care le-am prezentat pentru judeţ să aibă susţinere şi în Parlament, implicit în Guvern. Gândiţi-vă că Autostrada Transilvania, Drumul expres Oradea-Arad, centurile oraşelor, alte proiecte mari necesită un parteneriat între Guvernul României şi autorităţile locale. O echipă puternică de parlamentari ai PNL Bihor contribuie la acest parteneriat. Asta înseamnă pentru noi cinci mandate la Camera Deputaţilor şi două la Senat. Acesta ar fi un rezultat foarte bun şi sper în el pentru echipa noastră", a declarat Ilie Bolojan.

Pe primele două poziţii pe lista pentru Senat se află medicul Gheorghe Carp, directorul Spitalul Judeţean Bihor şi sociologul prof. univ. Adrian Hatos. Lista celor şase candidaţi se încheie cu Ilie Bolojan, ales preşedinte al CJ Bihor, după trei mandate de primar.

"Având experienţă îndelungată în administraţie şi management, avem sarcina de a modifica acele legi sau a de a propune legi noi care să uşureze activitatea, dar şi să avem sisteme puternice, pe mine mă preocupă cel de sănătate. Fiecare dintre noi trebuie să facă în cel mai scurt timp ca legislaţia să se alinieze la necesităţi şi la lucrurile pozitive pe care le putem face", a declarat medicul Gheorghe Carp.

Primele cinci poziţii pentru Camera Deputaţilor sunt ocupate de conf. univ. dr. Vasile-Aurel Căuş, avocatul Kiss Janos, deputaţii Ioan Cupşa şi Florica Cherecheş, pe locul cinci fiind politologul Cristian Buzlea, director OJFIR Bihor.

"Ceea ce dorim să facem noi este să continuăm acest trunchi care a început cu zona locală, continuă cu Consiliul Judeţean şi să ajungem în Parlament şi să întărim astfel linia la nivel parlamentar şi guvernamental. Facem parte din domenii profesionale care sunt esenţiale pentru buna funcţionare a unei naţiuni, este vorba despre justiţie, sănătate şi educaţie şi ne asumăm împreună rolul de a contribui la dezvoltarea locală, judeţeană şi de a asigura legătura cu administraţia şi legislativul naţional", a spus Aurel Căuş.

Despre propunerea de pe locul 5 la deputaţi, considerată semi-eligibilă de ziarişti, anume Cristian Buzlea, directorul OJFIR, liderul PNL Bihor a subliniat: "Domnul Buzlea îşi va putea pune în practică proiectele legate de accesarea fondurilor europene unde s-a dovedit în aceşti ani că a făcut o treabă bună, agenţia pe care o conduce fiind locul întâi pe România la accesarea de fonduri europene în domeniul agricol".

Principalii şase candidaţi, alături de Ilie Bolojan şi primarul ales al municipiului Oradea, Florin Birta, au depus miercuri la sediul Biroului Electoral Judeţean candidaturile echipei PNL atât la Camera Deputaţilor (12 dosare), cât şi la Senat (şase dosare). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”