Parlamentare2020/ Mugur Cozmanciuc: Sănătatea nemţenilor este prioritatea PNL

Parlamentare2020/ Mugur Cozmanciuc: Sănătatea nemţenilor este prioritatea PNL

Sănătatea locuitorilor judeţului Neamţ este prioritatea PNL, a declarat, vineri, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, liderul filialei liberale locale, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Parlamentarul a subliniat că pandemia de COVID-19 "a testat" Guvernul PNL în fiecare moment iar acesta a luat măsuri pentru a-i proteja eficient pe români.

Liderul PNL Neamţ a subliniat că, la sfârşitul anului 2019, rezerva Ministerului Sănătăţii nu cuprindea medicamente, substanţe dezinfectante ori echipamente de protecţie a personalului, stocurile fiind zero după guvernarea PSD.

"Pentru a îndrepta situaţia, Guvernul PNL a întreprins cea mai amplă operaţiune de dotare a sistemului sanitar din România. Au fost achiziţionate materialele şi echipamentele necesare pentru gestionarea pandemiei, în valoare totală de 24 miliarde de lei (bani care au fost investiţi pentru medicamente şi echipamente sanitare), la care s-au adăugat 9,8 miliarde de lei (plăţi cu caracter excepţional generate de epidemia COVID-19)", a spus Cozmanciuc.

Preşedintele PNL Neamţ a explicat că Guvernul s-a mobilizat pentru a face rost de măşti de protecţie şi echipamente medicale şi a luat măsuri pentru a spori numărul paturilor de la terapie intensivă, a ventilatoarelor mecanice şi monitoarelor.

De asemenea, capacitatea de testare a crescut de la sub 100 de teste pe zi, în luna martie, la peste 40.000 de teste pe zi, în octombrie.

Parlamentarul liberal a amintit că o altă măsură luată de Guvernul PNL este plata stimulentului de risc pentru cadrele medicale.

Mugur Cozmanciuc a subliniat că Guvernul PNL a demarat proiectul de construcţie a spitalului regional de la Iaşi.

"PSD a câştigat alegerile în 2016 cu promisiunea că va face 8 spitale regionale însă nu au fost în stare să pună nicio cărămidă şi au tergiversat trimiterea documentelor la Comisia Europeană, spre aprobarea finanţării, inclusiv documentaţi aferentă proiectului spitalului de la Iaşi, pentru care România ceruse deja fonduri europene. Alături de colegii liberali din Neamţ am atras, de nenumărate ori, atenţia asupra acestor aspecte legate de spitalul regional de la Iaşi. Guvernul PNL a înţeles că este necesar ca acest proiect să devină realitate în cel mai scurt timp. Este un proiect important pentru zona Moldovei, inclusiv pentru nemţeni. Pesediştii dau dovadă de cinism când spun că sănătatea românilor este prioritatea lor. Au dovedit deja că sunt interesaţi doar de propriul câştig. Aşa cum a fost şi cu spitalul modular, cei de la PSD Neamţ au manipulat şi au minţit. Din păcate, au făcut asta pe banii cetăţenilor şi jucându-se cu sănătatea lor. De asta este nevoie ca cetăţenii să îi sancţioneze prin votul lor şi pe 6 decembrie să voteze PNL", a spus preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Pentru Spitalul Regional din Iaşi, parlamentarul a menţionat că Guvernul PNL a semnat, în decembrie 2019, un prim contract de finanţare în valoare de 143 milioane euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...