Parlamentare2020/ Tudose: În ţările din Europa nu se vor deschide secţii de votare pentru românii din diaspora

Parlamentare2020/ Tudose: În ţările din Europa nu se vor deschide secţii de votare pentru românii din diaspora

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat luni că în ţările din Europa nu se vor deschide secţii de votare pentru români la alegerile parlamentare din decembrie.

"În Europa nu se vor deschide secţii de votare. Nu depinde de noi. Întrebaţi-i pe deştepţii de la Guvern (de ce nu se pot deschide secţii de vot - n.r.). Uite ce le-au făcut. Să vină acasă diaspora şi să voteze cu PNL. Au timp să vină, să stea două săptămâni în carantină. (...) Poate explică Guvernul românilor din diaspora cum le asigură dreptul la vot în condiţiile în care, cel puţin în Europa, este clar că nu vor fi organizate secţii de votare, nicio ţară europeană nepermiţând acest lucru. Dar, nu-i aşa, PNL iubeşte diaspora, dar nu le dă dreptul să voteze. Poate dacă erau în februarie, martie (alegerile parlamentare - n.r.), acest lucru se putea, acum în mod cert nu se poate", a spus Tudose într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

El a adăugat că nu înţelege cum poate un candidat independent să îşi facă campanie electorală într-o localitate carantinată.

"Nu înţelegem cum se poate face campanie în localităţi carantinate. Toţi avem organizaţii locale, dar sunt şi candidaţi independenţi, sunt partide mai mici care trebuie să îşi facă campanie. Cum poţi să îţi faci campanie într-o localitate carantinată, un candidat independent care nu are voie să intre acolo? Cred că o să explice Guvernul când îşi va scrie memoriile", a menţionat el.

Singurele state ale căror autorităţi au informat oficial că nu vor permite organizarea de secţii de votare pe teritoriul lor pentru alegerile parlamentare din România sunt Malta şi Nigeria, a informat, luni, reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procese electorale din cadrul MAE, Iulian Ivan.

"Sunt state în care, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, organizarea de secţii de votare este improbabilă, respectiv Republica Democrată Coreeană, care are graniţele închise. De asemenea, în alte state, din diverse motive logistice, organizarea de secţii de votare este improbabilă şi aici aş menţiona Venezuela, unde activitatea diplomatică este suspendată", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ivan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …