Parlamentare2020/ Vaslui: PSD - patru parlamentari, PNL - trei, AUR - un deputat şi un senator; USR - un deputat

Parlamentare2020/ Vaslui: PSD - patru parlamentari, PNL - trei, AUR - un deputat şi un senator; USR - un deputat

PSD a obţinut în judeţul Vaslui un mandat de senator şi trei mandate de deputat, PNL are doi deputaţi şi un senator, AUR are câte un reprezentant în cele două camere ale Parlamentului, iar USR a câştigat în urma votului de pe 6 decembrie un post în Camera Deputaţilor.

Cu toate că a obţinut cel mai mai mare scor din judeţul Vaslui, 36,9% din voturi la Camera Deputaţilor, şi 39,2% la Senat, PSD pierde faţă de alegerile din anul 2016 atât un post de deputat, cât şi unul de senator. Formaţiunea va fi reprezentată în Parlament de Gabriela Creţu la Senat şi de Eduard Popica, Adrian Solomon şi Irinel Stativă la Camera Deputaţilor.

PNL a avut în judeţ un rezultat de 21,1% la Camera Deputaţilor şi 21,4% la Senat şi câştigă faţă de scrutinul din 2016, când a avut doar un deputat, două mandate în plus, unul de senator şi unul de deputat. Astfel, PNL trimite în parlament doi deputaţi, pe actualul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru şi pe Tudor Polak şi un senator; Iulian Bîca.

Clasată pe locul al treilea în preferinţele electoratului vasluian AUR va fi reprezentată în Parlament de deputatul Raisa Enachi şi senatorul Andrei Busuioc, ambii din Republica Moldova.

USR a câştigat un post în Camera Deputaţilor prin Mihai Botez.

Dintre cei zece parlamentari vasluieni, jumătate se află la primul mandat, iar cinci au mai activat în Parlamentul României. Este vorba despre Gabriela Creţu (PSD), care din anul 2004 şi până în prezent a fost parlamentar şi europarlamentar, Irinel Stativă şi Adrian Solomon de la PSD, ambii aflaţi la cel de-al patrulea mandat în Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru (PNL), care a fost senator de Vaslui în perioada 2012 - 2016 şi despre Mihai Botez (USR), aflat la cel de-al doilea mandat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro