Parlamentare2020/BEC a decis renumărarea voturilor pentru independenţi, a celor albe şi nule în unele secţii din Bucureşti

Parlamentare2020/BEC a decis renumărarea voturilor pentru independenţi, a celor albe şi nule în unele secţii din Bucureşti

Biroul Electoral Central a decis renumărarea voturilor pentru candidaţii independenţi, a voturilor nule şi albe exprimate pentru Camera Deputaţilor în secţiile de votare 8, 152, 244, 463, 510, 841, 955, 1035 şi 1216 din Bucureşti.

Decizia a fost luată ca urmare a contestaţiilor formulate de candidatul independent Valeriu Nicolae, care a reclamat mai multe erori materiale în procesele-verbale la aceste secţii. El a susţinut că, dacă nu ar fi existat aceste erori materiale, ar fi putut obţine voturile necesare pentru a îndeplini pragul electoral pentru atribuirea mandatului de deputat.

Biroul Electoral Central a admis contestaţiile lui Valeriu Nicolae şi a dispus renumărarea voturilor pentru candidaţii independenţi, voturilor nule şi a celor albe în aceste secţii de votare, precum şi refacerea centralizării rezultatelor, acolo unde este cazul, până cel târziu vineri.

De asemenea, BEC a decis şi renumărarea voturilor nule şi albe pentru Senat şi Camera Deputaţilor exprimate în secţiile din Circumscripţia electorală judeţeană nr. 3 Argeş, în urma contestaţiilor formulate de PMP, PNL şi Partidul Social Democrat al Muncitorilor. Termenul pentru această procedură este tot vineri.

Potrivit ultimelor date transmise de BEC, Valeriu Nicolae, care a candidat independent la Camera Deputaţilor, a obţinut 16.329 voturi.

Nicolae anunţa miercuri că se află la 46 de voturi distanţă de obţinerea unui mandat de deputat şi a formulat opt contestaţii vizând procesul de numărare a voturilor în mai multe secţii din Capitală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...