Parlamentare2020/Dolj: PNL a depus listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare; Nicolae Ciucă, pe primul loc la Senat

Parlamentare2020/Dolj: PNL a depus listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare; Nicolae Ciucă, pe primul loc la Senat

PNL Dolj a depus, miercuri, la Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, pe primul loc la Senat fiind ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, candidatul PNL pe primul loc la Camera Deputaţilor, a declarat că PNL merge în această campanie electorală cu sloganul "Dezvoltăm România", iar la nivelul judeţului, sloganul este "Dezvoltăm judeţul Dolj". Stoica a mai spus că pe cele două liste se află "oameni competenţi, oameni profesionişti, oameni oneşti".

"Venim în faţa dumneavoastră cu o echipă de oameni competenţi la nivelul judeţului Dolj, oameni profesionişti, oameni oneşti. Lista o deschide la Senat domnul ministru Ciucă, ofiţer de carieră, un om al locului, născut la Pleniţa, un om care a ajutat judeţul Dolj şi îi va ajuta, cu certitudine, în următoarea guvernare liberală. Avem alături colegi cu experienţă: dl ministru Stroe, deputat, parlamentar, domnul Ovidiu Oprea, şi oameni mai tineri - Doru Câplea, director la Poştă, profesorul Alexandru Gîdăr de la Inspectoratul Şcolar Dolj, profesorul Spulber, de la Facultatea de Ştiinţe Economice, Călin Cosmin, Daniel Drîgnei - oameni cu experienţă, care, acolo unde îşi desfăşoară activitatea profesională au numai cuvinte de laudă", a spus Stoica.

Acesta a afirmat că, analizând listele de candidaţi ale PSD, reprezentanţii acestui partid "nu au învăţat nimic din perioada în care au stat în opoziţie".

"Nu acelaşi lucru putem spune şi despre ceea ce se întâmplă în PSD. Trecerea în opoziţie nu le-a pus un semn mare de întrebare şi aţi văzut în aceste zile că au venit pe lista PSD, la Camera Deputaţilor, cu o doamnă avocat, o doamnă controversată (Laura Vicol, n.r.), care nu are nicio legătură cu judeţul Dolj. Şi cum oameni cu experienţă, oameni tineri din PSD, cum este senatorul Radu Preda, au fost daţi la o parte şi au fost aruncaţi de pe listă fără nicio explicaţie publică. Asta arată că PSD şi filiala de la Dolj nu s-au reformat şi nu au înţeles absolut nimic, atât din faptul că au pierdut alegerile europarlamentare, pe cele prezidenţiale, cât şi ultimele alegeri, la nivel naţional. Ne-a lipsit puţin să câştigăm alegerile în Craiova, ne-ar fi plăcut foarte mult să avem o alianţă lărgită cu cei de la USR-PLUS, dar nu a fost posibil acest lucru", a precizat Stoica.

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a afirmat că doreşte să separe tot ceea ce înseamnă statutul său de fost militar, gradul pe care îl are în rezervă, de prezenţa în această campanie.

"În faţa dvs. mă aflu ca persoană candidată din partea PNL pentru funcţia de senator din PNL Dolj şi am considerat că este oportun ca împreună cu toţi membrii organizaţiei să-mi aduc aportul de experienţă în tot ceea ce înseamnă partea aceasta de translatare a valorilor în care am crezut şi voi crede în continuare, să identificăm soluţii pentru tot ceea ce înseamnă investiţii noi, locuri de muncă, atragerea de fonduri UE. Toate laolaltă să însemne bunăstarea populaţiei", a declarat Nicolae Ciucă.

Pe lista PNL Dolj pentru Senat se află ministrul Apărării - Nicolae Ionel Ciucă, senatorul Mario Ovidiu Oprea, Veta Păsculescu - directorul ANIF Dolj, Alexandru Gîdăr - inspector şcolar general adjunct şi candidatul PNL Dolj la preşedinţia CJ Dolj pentru care a obţinut aproape 90.000 de voturi (32,58%), clasându-se pe locul al doilea.

La Camera Deputaţilor lista este deschisă de preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, urmat de Nicolae Giugea, care a candidat pentru Primăria Craiova, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, Eugen Gioancă, Doru Câplea, Daniel Drâgnei, Adriana Marcinschi, Cosmin Călin,, Flavius Sirop, Cosmin Corâţu.

Circumscripţia din Dolj are 4 locuri de senator şi 10 de deputaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro