Parlamentari britanici acuzați că au călătorit în străinătate pentru sex și beții

Parlamentari britanici acuzați că au călătorit în străinătate pentru sex și beții

Mai mulți parlamentari britanici au folosit călătoriile parlamentare în străinătate ca pe o oportunitate pentru a folosi în secret lucrători sexuali și pentru a bea în mod excesiv și scandalos, potrivit parlamentarilor, colegilor, diplomaților și oficialilor parlamentari, notează Politico .

FOTO Shutterstock

Un fost deputat conservator, în prezent membru al Camerei Lorzilor, a cerut gazdelor indicații către cel mai apropiat bordel atunci când a călătorit în Asia de Sud-Est în cadrul unei vizite cu un grup parlamentar al tuturor partidelor (APPG), potrivit unui alt parlamentar care a fost prezent.

Un alt parlamentar conservator și fost ministru obișnuia să rămână după ce delegația parlamentară se întorcea acasă pentru a-și urmări „interesul pentru femeile [locale]”, au declarat doi foști colegi.

„Se arăta interesat de fete tinere și frumoase”, a spus unul dintre ei. „Rămânea în mod obișnuit după aceste vizite și lega legături cu femei tinere din locul respectiv".

Un deputat laburist de rang înalt a manifestat o pasiune pentru „fetele rusești” în timpul călătoriilor în străinătate, potrivit unui diplomat străin, care a declarat că oficialii locali s-au simțit neputincioși să intervină, deoarece erau îngrijorați de păstrarea influenței lor în Westminster.

Îngrijorări deosebite au fost exprimate cu privire la activitățile „APPG-urilor ” - grupuri transpartinice din spate formate din deputați și colegi care se concentrează pe o singură țară sau pe un grup de țări. Aceste grupuri sunt supuse unor reguli mai puțin stricte decât cele ale mai cunoscutelor comisii selecte ale Camerei Comunelor, dar pot folosi în continuare spațiile parlamentare pentru reuniunile lor. Faptul că aceste grupuri se concentrează asupra țărilor străine înseamnă că acestea tind să facă deplasări regulate în străinătate, finanțate de guvernele de peste mări sau de companii private și adesea în timpul programului parlamentar.

Ca parte a unei investigații în curs de desfășurare, Politico a vorbit cu peste zece oficiali guvernamentali și legislatori din Marea Britanie și de peste hotare care au verificat afirmațiile privind comportamentul necorespunzător în stare de ebrietate, lasciv sau sexual al unor parlamentari și colegi în astfel de călătorii.

Numeroși parlamentari au afirmat că, în timp ce unii colegi urmăreau în liniște un interes real și valid pentru relațiile cu aceste țări, alții tratau călătoriile ca pe o „veselie” în scopuri strict recreative.

Relațiile parlamentarilor cu teritoriile britanice de peste mări au fost abordate în mod repetat, oficiali locali declarând pentru sursa citată că unii parlamentari au luat parte la petreceri organizate de reprezentanți diplomatici la care au fost „aprovizionați” tineri și tinere în scopul de a se angaja în activități sexuale.

Anumiți parlamentari au fost adesea proactivi în a cere guvernelor străine o călătorie completă, cu toate cheltuielile plătite, peste hotare, au spus aceiași oficiali locali, mergând uneori până la a-și flutura preferințele pentru șampanie și mese mari.

Reprezentanții de peste mări au început să se teamă de astfel de abordări, a spus unul dintre ei, iar unii au recurs la împachetarea agendei parlamentarilor cu cât mai multe vizite și întâlniri posibile, pentru a reduce „timpul liber” pentru un potențial comportament nepotrivit. „A existat un proces de dezamăgire”, au adăugat aceștia.

Un fost parlamentar britanic a declarat că guvernul unuia dintre aceste teritorii a avut „frustrări profunde” cu privire la comportamentul parlamentarilor britanici în vizită „care se văd ca niște celebrități în propriul lor prânz - beau și se comportă urât și arogant. Sunt condescendenți față de colegii politicieni, nu mai vorbim de oamenii din jurul lor, de cei din țara gazdă și, din păcate, de personalul de servire. Este un comportament grosolan”.

APPG-urilor li se permite să folosească spațiile parlamentare din Regatul Unit pentru întâlniri, dar nu sunt organisme parlamentare oficiale și sunt în mare parte nereglementate.

Spre deosebire de comitetele selecte, nu există un sistem formal de stabilire a componenței lor și, de obicei, nu au personal dedicat, cu excepția cazului în care acesta este asigurat de un organism extern, cum ar fi o companie privată sau o organizație caritabilă.

Parlamentarii nu primesc niciun salariu pentru participarea la APPG-uri, iar călătoriile efectuate de parlamentari în cadrul activităților APPG-urilor trebuie declarate în registrul de interese. Cu toate acestea, călătoriile nu fac obiectul niciunui proces formal de raportare.

Comitetul pentru standarde a recomandat reducerea numărului de APPG-uri și introducerea unui „gardian” care să le supravegheze. Guvernul și-a expus sprijinul larg pentru aceste propuneri chiar înainte ca Boris Johnson să părăsească biroul, dar de atunci nu a existat prea multă mișcare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...