Parlamentari şi oficiali americani au asistat la discursul preşedintelui Joe Biden purtând culorile drapelului Ucrainei

Parlamentari şi oficiali americani au asistat la discursul preşedintelui Joe Biden purtând culorile drapelului Ucrainei

Marţi seara, când preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi-a ţinut în Congres discursul despre Starea Uniunii, mulţi parlamentari şi oficiali prezenţi au purtat culorile drapelului ucrainean - galben şi albastru, transmite Reuters.

Printre zecile de politicieni care şi-au arătat astfel solidaritatea cu Ucraina invadată de Rusia au fost atât democraţi, cum ar fi Lori Trahan, cât şi republicani ca Victoria Spartz, membră a Camerei Reprezentanţilor, născută în Ucraina.

Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, a participat şi ea la ceea ce Reuters numeşte "diplomaţia modei", purtând pe mânecă o broderie cu floarea-soarelui, floarea naţională a Ucrainei; Casa Albă a comunicat că a fost un gest de solidaritate cu poporul ucrainean.

Secretarul american pentru energie, Jennifer Granholm, a explicat pe Twitter că a purtat o eşarfă cu elemente galbene şi albastre primită anul trecut de la ministrul ucrainean de externe.

Alţi parlamentari au purtat steguleţe ucrainene pe care uneori le-au fluturat pentru a-şi arăta susţinerea faţă de remarcile lui Biden.

Chiar şi guvernatoarea statului Iowa, Kim Reynolds, care a dat replica din partea Partidului Republican la discursul preşedintelui, avea la rever o insignă cu steagul Ucrainei.

Reuters consemnează că mesajul prezidenţial despre Starea Uniunii a fost primul rostit de Joe Biden de la preluarea mandatului, dar nu şi primul la care moda a atras atenţia. În 2019, parlamentarele democrate au purtat mai ales alb pentru a marca 100 de ani de când femeile au primit drept de vot în Statele Unite.

Marţi a existat şi o notă discordantă: republicana Lauren Boebert, aflată la primul mandat în Congres, a apărut într-o ţinută complet neagră, cu cuvintele "Drill Baby Drill" (un îndemn la foraje petroliere) brodate cu auriu pe un şal, pentru a cere suplimentarea producţiei de energie în SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

2 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene