Parlamentarii ruşi, chemaţi marţi seară la o sesiune neprogramată

Parlamentarii ruşi, chemaţi marţi seară la o sesiune neprogramată

Camera superioară a parlamentului rus a anunţat senatorii marţi că sesiunea lor va continua după ora 15:00 GMT, o decizie neobişnuită şi care survine după ce ambele camere legislative ale Rusiei au votat mai devreme recunoaşterea formală a celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, relatează Reuters.

Încă nu este clar ce discută parlamentarii ruşi în această sesiune prelungită. Potrivit agenţiei Interfax, este pentru prima dată în ultimii ani când se ia o asemenea decizie.

Consiliul Federaţiei (Senatul) Rusiei şi Duma (Camera Deputaţilor) au ratificat mai devreme în unanimitate două tratate cu regiunile Doneţk şi Lugansk, care deschid calea trimiterii de trupe ruseşti în aceste provincii separatiste din estul Ucrainei. Tratatele mai prevăd, printre altele, semnarea de acorduri în diferite domenii, de la cel militar şi tehnico-ştiinţific până la cel social, precum şi susţinerea de către Rusia a sistemelor financiar-bancare din cele două provincii secesioniste.

Un diplomat american a declarat că în aceste două provincii din Donbas sunt deja soldaţi ruşi în uniformă. În schimb, viceministrul de externe rus Andrei Rudenko a susţinut că Rusia nu intenţionează deocamdată să desfăşoare trupe acolo. ''Ajutorul militar este prevăzut în acord, dar să nu speculăm. Deocamdată, nu ne pregătim să desfăşurăm pe nimeni nicăieri'', a spus oficialul rus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?