Parlamentarul care a demisionat din PSD, refuzat de PNL. Andronache: Nu confirmăm adeziunea la grup

Parlamentarul care a demisionat din PSD, refuzat de PNL. Andronache: Nu confirmăm adeziunea la grup

Șeful grupului PNL din Camera Deputaților a transmis Biroului Permanet că nu confirmă adeziunea parlamentarului care a demisionat din PNL pentru a se înscrie în PNL. Potrivit liderului de grup, se va lua act de calitatea de neafiliat a deputatului, în cazul în care parlamentarul nu face o altă solicitare.

Peste 40 de deputați au schimbat partidul în actuala legislatură FOTO Inquam Photos

„Vă aducem la cunoştinţă că nu confirmăm adeziunea deputatului George Adrian Paladi la Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor. În acest context, informăm că numărul deputaţilor afiliaţi Grupului parlamentar al PNL rămâne 81. Urmează a se lua act de calitatea de neafiliat a deputatului George Adrian Paladi, dacă nu depune o altă solicitare”, precizează adresa transmisă Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

Deputatul George Adrian Paladi a demisionat pe 14 martie din PSD, solicitând transferul la grupul parlamentar al liberalilor, potrivit unei informări transmise de parlamentar Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Fenomen al migrației între partide înainte de alegeri

În pragul rotativei și în pregătirea șirului de alegeri din 2024, traseismul politic ar putea lua amploare, mai ales în cadrul Coaliției. În teritoriu, politicienii au început să migreze de la un partid la altul.

În contextul apropierii alegerilor din 2024, dar și a rotativei guvernamentale, mutările pe harta politică prevestesc o repetare a istoriei, adică migrarea politicienilor de la un partid la altul.

De la începutul anului până în luna martie, în PNL s-au înscris 50 de membri noi, cel mai recent intrat în rândurile liberalilor fiind deputatul George Paladi, care a părăsit PSD. Lui i s-au alăturat şi alţi colegi din filiala PSD Brăila: primarul comunei Viziru, Ana Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Chiscani, Costică Coja, şi consilierul judeţean Daniela Bordea.

PNL pare cea mai atractivă formațiune politică pentru aleșii din Legislativ, fiind formaţiunea unde s-au transferat cei mai mulţi parlamentari în actuala legislatură, adică patru, pe lângă cele două partide noi rupte din PNL și USR, respectiv Reper şi Forţa Dreptei.

În același timp, până acum, peste 50 de parlamentari și-au părăsit partidul în actuala legislatură.

Recent, şeful Senatului, liberala Alina Gorghiu, menţiona că ar fi necesară o prevedere în protocolul de colaborare PSD-PNL în care să se stabilească clar că între partidele din coaliţie nu se tranzacţionează primari.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a afirmat într-un răspuns pentru „Adevărul” că subiectul nu a fost discutat până acum în conducerea PNL, amintind însă că „traseismul primarilor este sancționat prin lege”.

Reprezentantul liberalilor a subliniat că „primarii care schimbă partidul și demisionează din partidul de pe lista căruia au fost aleși își pierd mandatul”, iar „legea trebuie respectată”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”