Parlamentarul rus Suleiman Kerimov, arestat de poliția franceză pentru evaziune fiscală

Parlamentarul rus Suleiman Kerimov, arestat de poliția franceză pentru evaziune fiscală

Parlamentarul și omul de afaceri rus Suleiman Kerimov a fost arestat marți seară de poliția franceză pe aeroportul din Nisa în legătură cu un caz de evaziune fiscală, a anunțat un reprezentant al Parchetului francez, potrivit Reuters.

Sursa foto: Suleyman Kerimov / Facebook

Kerimov este plasat pe poziția 21 în topul celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia realizat de revista Forbes, cu o avere netă estimată la 6,3 miliarde de dolari. Familia sa deține controlul asupra celui mai mare producător de aur din Rusia, Polyus.

''El se află în arest pentru a fi interogat într-un caz legat de evaziune fiscală'', a spus oficialul francez.

O sursă apropiată acestui caz a declarat că ancheta se concentrează pe achiziționarea mai multor reședințe de lux pe Riviera franceză prin intermediul unor companii-fantomă, ceea ce i-a permis lui Suleiman Kerimov să plătească taxe mai mici statului francez.

Ministerul de Externe rus a precizat că Kerimov deține un pașaport diplomatic și dispune de imunitate, autoritățile franceze fiind informate în legătură cu aceste aspecte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale