Parlamentul a decis scoaterea păcănelelor din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

Parlamentul a decis scoaterea păcănelelor din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care scoate jocurile de noroc din localitățile cu o populație sub 15.000 de locuitori.

Parlamentul a votat o lege ce privește industria păcănelelor.Foto: Inquam

243 de parlamentari au votat pentru, patru s-au abținut și doi nu au votat.

"Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România. Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu niște bani în plus aduși la buget obținuți pe suferința oamenilor.

Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!", a fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu după vot.

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a afirmat că este o primă victorie împotriva industriei jocurilor de noroc și a dat asigurări că vor fi avansate și alte proiecte de lege pe această temă.

În replică, USR a acuzat Puterea că a cedat în fața industriei jocurilor de noroc.

Astăzi, România ar fi putut scăpa de păcănele. PSD și PNL au zis însă NU. Marcel Ciolacu trebuie să explice public de ce a cedat în fața industriei păcănelelor”, a afirmat Cătălin Drulă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Turcii se laudă că noile avioane de luptă KAAN sunt „mai bune” decât avioanele americane F-35

3 VIDEO Informațiile ăstea despre Simona Halep par ireale...

4 Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce făcea sex cu iubitul ei

5 Horoscop joi, 16 mai. Capricornii trebuie să facă mișcare, iar nativii unei zodii se bucură de câștiguri neașteptate