Parlamentul a desemnat-o pe Ecaterina Andronescu președinte al Comisiei speciale pentru Centenar

Parlamentul a desemnat-o pe Ecaterina Andronescu președinte al Comisiei speciale pentru Centenar

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat, miercuri, în unanimitate, Proiectul de Hotărâre pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr.45/2017 privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului.

 Prin această hotărâre Parlamentul a desemnat-o pe Ecaterina Andronescu președinte al Comisiei speciale pentru Centenar, după ce senatorul PSD Lucian Romașcanu, ministru al Culturii, a demisionat din fruntea Comisiei în urmă cu două luni.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că demisia lui Romașcanu a dus la blocarea activității Comisiei, afirmând că acest lucru este rezultatul luptei politice de la nivelul comisiilor Parlamentului.

"În calitate de vicepreședinte al Comisiei speciale pentru Centenar vreau să atrag atenția că această demisie înregistrată în 14 iulie vine foarte târziu și din păcate a dus la blocarea acestei Comisii care, practic, după primele două întâlniri nu și-a mai putut desfășura activitatea. Este, din păcate, o nouă mostră de luptă politică la nivelul unei comisii care ar trebui să se refere la Centenar", a spus Roman, în plenul reunit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”