Parlamentul de la Berlin a aprobat retragerea soldaților germani de la baza turcă Incirlik

Parlamentul de la Berlin a aprobat retragerea soldaților germani de la baza turcă Incirlik

Parlamentul de la Berlin a aprobat miercuri retragerea trupelor germane de la baza Incirlik din Turcia, ca urmare a refuzului autorităților de la Ankara de a permite accesul parlamentarilor germani în respectiva bază și a amplificării tensiunilor dintre Berlin și Ankara după ce militari turci au primit azil în Germania, transmite agenția Reuters.

În declarația difuzată de Parlamentul german se menționează că cei 260 de militari germani aflați la baza de la Incirlik vor fi transferați la o bază din Iordania.

Misiunea acestui contingent german este de a oferi sprijin logistic operațiunilor coaliției antijihadiste conduse de SUA.

Guvernul turc a împiedicat luna trecută o delegație de parlamentari germani să viziteze militarii germani staționați la Incirlick, afirmând că Berlinul trebuie să-și îmbunătățească mai întâi atitudinea față de Turcia.

Refuzul a survenit după ce autoritățile germane au acordat azil unor militari turci acuzați de Ankara că ar face parte din rețeaua predicatorului musulman Fetullah Gulen, pe care președintele Recep Tayyip Erdogan îl consideră responsabil pentru puciul eșuat de anul trecut.

Prin urmare, guvernul cancelarului Angela Merkel a decis că acest contingent nu va mai staționa în acea bază turcă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Numai în România e posibil așa ceva!

5 Așa o fi?