Parlamentul de la Sofia a adoptat amendamente la legea privind caracterul criminal al regimului comunist din Bulgaria

Parlamentul de la Sofia a adoptat amendamente la legea privind caracterul criminal al regimului comunist din Bulgaria

Parlamentul a adoptat în primă lectură amendamentele la legea privind caracterul criminal al regimului comunist din Bulgaria înaintate de partidul de centru-dreapta GERB și de Blocul Reformist, relatează BTA.

Amendamentele, adoptate cu 104 voturi pentru, 46 împotrivă și trei abțineri, prevăd ca însemnele și obiectele create în timpul regimului comunist care glorifică fostul partid comunist și liderii săi să fie îndepărtate din locurile publice. Dacă obiectele sau clădirile nu pot fi îndepărtate, acestea vor fi marcate cu afișe care informează că regimul comunist din Bulgaria a fost declarat criminal prin lege.

În programele școlare și universitare regimul comunist va fi tratat conform legii.

Nerespectarea noilor prevederi ale legii va fi sancționată cu amenzi.

Amendamentele au fost susținute de parlamentari ai GERB, ai Mișcării pentru Drepturi și Libertăți, Blocul Reformist, Frontul Patriotic și de Centrul Democratic din Bulgaria. Parlamentari ai BSP, ABV, Ataka și unii membri ai Frontului Patriotic au votat împotrivă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”