Parlamentul European a validat nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Parlamentul European a validat nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Parlamentul European a validat marţi cu 383 de voturi pentru, 22 de abţineri şi 327 voturi împotrivă nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Rezultatele votului secret cu buletine a fost anunţat de preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Pentru validarea Ursulei von der Leyen erau necesare 374 de voturi, ceea ce înseamnă că votul pentru alegerea noii preşedinte a Comisiei Europene a fost unul foarte strâns. În 2014, potrivit AFP, Jean-Claude Juncker a fost validat de Parlamentul European cu 422 de voturi pentru şi 250 împotrivă.

Ea va ocupa acest post începând cu 1 noiembrie 2019 şi îi va urma în funcţie luxemburghezului Jean-Claude Juncker, care s-a aflat timp de un singur mandat în fruntea executivului Uniunii Europene.

Ursula von der Leyen devine astfel prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Într-un scurt discurs susţinut după confirmarea ei la limită de către Parlamentul European, Ursula von der Leyen a spus că este o mare responsabilitate şi că munca ei începe din acest moment.

Nou preşedintă a Comisiei Europene le-a mulţumit eurodeputaţilor pentru încrederea pe care au avut-o în ea şi a cerut Parlamentului European "să lucreze constructiv" cu ea pentru o Europă unită şi puternică, notează dpa şi AFP.

"Încrederea pe care aţi avut-o în mine, aţi avut-o în Europa. Sarcina care este înaintea mea mă face să mă simt umilă. Este o mare responsabilitate şi activitatea mea începe acum", a adăugat ea.

Pe Twitter, Ursula von der Leyen a scris "Mulţumesc!" în 24 de limbi, iar felicitările au început să curgă pe reţeaua de socializare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...