Parlamentul European le recomandă angajaţilor săi să 'rămână acasă în autoizolare' dacă au călătorit recent în nordul Italiei

Parlamentul European le recomandă angajaţilor săi să 'rămână acasă în autoizolare' dacă au călătorit recent în nordul Italiei

Parlamentul European le-a recomandat membrilor săi de personal să 'rămână acasă în autoizolare' dacă în ultimele 14 zile au călătorit în regiunile din nordul Italiei afectate de coronavirus, transmite marţi Reuters.

Într-un e-mail trimis luni seara, angajaţii sunt sfătuiţi să nu vină la Parlamentul European şi să lucreze de acasă dacă au călătorit recent în regiunile italiene Lombardia, Piemont, Emilia-Romagna şi Veneto, ori în China, Singapore sau Coreea de Sud.

Legislativul european le recomandă angajaţilor săi să-şi verifice temperatura de două ori pe zi timp de 14 zile, perioadă după care pot reveni la lucru dacă au avizul unui medic.

La sfârşitul lunii ianuarie, Comisia Europeană şi-a sfătuit personalul să-şi suspende călătoriile 'neesenţiale' în China.

Luni, Uniunea Europeană a anunţat că o interdicţie de deplasare în interiorul spaţiului Schengen nu este avută în vedere deocamdată, dar că pregăteşte planuri de urgenţă.

Autorităţile din regiunile Lombardia şi Veneto, importante centre industriale şi financiare ale Italiei, au închis şcoli, universităţi, muzee şi cinematografe pentru cel puţin o săptămână şi au interzis adunările publice, inclusiv celebrul carnaval de la Veneţia.

Lombardia, unde se află şi capitala economică a Italiei, Milano, rămâne regiunea cea mai afectată, cu 72 de cazuri de infectare confirmate. Luni, în Italia bilanţul deceselor era de şapte, iar numărul de cazuri noi a urcat la 220. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Teodorovici, în corzi! / OLAF investighează cum a cheltuit România miliardul de euro pentru Delta Dunării