Parlamentul Germaniei condamnă planul Israelului de anexare a unor părţi din Cisiordania

Parlamentul Germaniei condamnă planul Israelului de anexare a unor părţi din Cisiordania

Parlamentul Germaniei a îndemnat Israelul să renunţe la anexarea unor părţi din Cisiordania, calificând acest plan ca fiind "în contradicţie cu legislaţia internaţională", informează miercuri dpa.

Moţiunea, înaintată de cele trei partide ale coaliţiei extinse conduse de cancelarul Angela Merkel, a fost aprobată fără voturile opoziţiei, de toate grupurile parlamentare exceptând cel al Alternativei pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), şi atenţionează că planificata anexare va pune în pericol securitatea Israelului şi speranţele pentru o soluţie cu două state.

Luând cuvântul în timpul dezbaterilor, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a spus că planul Israelului ameninţă stabilitatea întregului Orient Mijlociu. "Pacea nu poate fi obţinută prin acţiuni unilaterale", a subliniat Maas.

La rândul său, parlamentarul Anton Friesen de la AfD a declarat că anexarea este în interesul naţional al Israelului.AGERPRES(AS - editor: Adriana Matcovschi, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”