Parlamentul israelian a votat o lege ce îi permite guvernului să impună restricţii fără o aprobare imediată

Parlamentul israelian a votat o lege ce îi permite guvernului să impună restricţii fără o aprobare imediată

Parlamentul israelian a votat marţi o lege ce îi permite guvernului să impună restricţii pentru combaterea noului tip de coronavirus fără o aprobare imediată din partea Knessetului, informează dpa.

Legea a fost votată ca parte a reglementărilor de urgenţă, în condiţiile în care Israelul se confruntă cu un al doilea val de coronavirus. Parlamentul va trebui să aprobe în termen de o săptămână orice decizie luată de guvern în legătură cu această problemă.

29 dintre cei 120 de parlamentari au votat în favoarea legii, iar 24 împotrivă. Restul au absentat.

Parlamentarul Mickey Levi de la partidul de opoziţie Yesh Atid a criticat decizia ca fiind una dictatorială şi frizând nebunia, potrivit unui comunicat emis de Knesset.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, Yifat Shasha-Biton, a declarat că Israelul traversează în prezent "o perioadă dificilă, când deciziile trebuie luate repede". "Knessetul va continua să fie important", a dat el asigurări.

Decizia va avea efect imediat şi va fi valabilă vreme de o lună.

Knessetul a votat de asemenea restricţii mai severe în contextul creşterii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, cu sute de noi cazuri confirmate zilnic în Israel. Restricţiile presupun reînchiderea barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de sport şi de evenimente, ce au fost redeschise în mai, după măsurile de izolare impuse la mijlocul lui martie.

În restaurante, numărul clienţilor va fi limitat la 20 în interior şi 30 în aer liber, în sinagogi vor putea fi prezenţi simultan cel mult 19 credincioşi, iar autobuzele nu vor putea avea mai mult de 20 de pasageri.

Până în prezent, Israelul a raportat peste 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 338 de decese. De asemenea, dintre cele aproape 13.000 de persoane bolnave de COVID-19, 89 sunt în stare gravă şi 36 au nevoie de aparate de ventilare mecanică, a anunţat marţi dimineaţa Ministerul israelian al Sănătăţii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

4 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…

5 Rareș Bogdan despre scandalul numirilor politice: „Vom lua o decizie extrem de dură. Propunerea mea a fost rad…