Parlamentul statului Mississippi a adoptat cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului

Parlamentul statului american Mississippi a adoptat marţi cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului în ceea ce priveşte termenul până la care se poate face această intervenţie, decizie care este de aşteptat să fie combătută în tribunale de asociaţii pentru apărarea drepturilor omului, informează AFP.

Parlamentarii majoritar republicani din acest stat conservator şi religios al SUA au votat interdicţia de întrerupere voluntară a sarcinii începând cu detectarea unui ritm cardiac la embrion, posibil începând cu a şasea săptămână de sarcină.

Legea SB 2116, cunoscută sub numele de "Heartbeat Bill", prevede o exceptare în caz de complicaţii medicale, însă nu pentru victimele unui viol sau incest.

Ea trebuie să fie promulgată de guvernatorul republican al statului Mississippi, Phil Bryant, care s-a declarat marţi, într-o postare pe Twitter însoţită de o fotografie cu stiloul său, "nerăbdător să o semneze în viitorul apropiat".

Asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului au promis deja că vor combate acest text ce interzice avortul "înainte chiar ca majoritatea femeilor să ştie că sunt însărcinate", a denunţat Elisabeth Smith, avocată a Centrului pentru drepturi reproductive. "Există deja în Mississippi, acolo unde o singură clinică practică avortul, o serie întreagă de restricţii pentru întreruperea voluntară a sarcinii, ceea ce face practic imposibil accesul la aceasta înainte de a şasea săptămână de sarcină", adaugă ea într-un comunicat.

Statul american Kentucky a adoptat săptămâna trecută o lege similară, blocată imediat de un judecător, cum s-a întâmplat înainte şi în statul Iowa. Parlamentarii statelor Tennesse şi Georgia preconizează de asemenea să adopte legislaţii în acelaşi sens. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…