Parlamentul statului Mississippi a adoptat cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului

Parlamentul statului Mississippi a adoptat cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului

Parlamentul statului american Mississippi a adoptat marţi cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului în ceea ce priveşte termenul până la care se poate face această intervenţie, decizie care este de aşteptat să fie combătută în tribunale de asociaţii pentru apărarea drepturilor omului, informează AFP.

Parlamentarii majoritar republicani din acest stat conservator şi religios al SUA au votat interdicţia de întrerupere voluntară a sarcinii începând cu detectarea unui ritm cardiac la embrion, posibil începând cu a şasea săptămână de sarcină.

Legea SB 2116, cunoscută sub numele de "Heartbeat Bill", prevede o exceptare în caz de complicaţii medicale, însă nu pentru victimele unui viol sau incest.

Ea trebuie să fie promulgată de guvernatorul republican al statului Mississippi, Phil Bryant, care s-a declarat marţi, într-o postare pe Twitter însoţită de o fotografie cu stiloul său, "nerăbdător să o semneze în viitorul apropiat".

Asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului au promis deja că vor combate acest text ce interzice avortul "înainte chiar ca majoritatea femeilor să ştie că sunt însărcinate", a denunţat Elisabeth Smith, avocată a Centrului pentru drepturi reproductive. "Există deja în Mississippi, acolo unde o singură clinică practică avortul, o serie întreagă de restricţii pentru întreruperea voluntară a sarcinii, ceea ce face practic imposibil accesul la aceasta înainte de a şasea săptămână de sarcină", adaugă ea într-un comunicat.

Statul american Kentucky a adoptat săptămâna trecută o lege similară, blocată imediat de un judecător, cum s-a întâmplat înainte şi în statul Iowa. Parlamentarii statelor Tennesse şi Georgia preconizează de asemenea să adopte legislaţii în acelaşi sens. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…