Parlamentul votează astăzi noul preşedinte-director general al TVR. Monica Ghiurco este propunerea CA

Parlamentul votează astăzi noul preşedinte-director general al TVR. Monica Ghiurco este propunerea CA

Deputaţii şi senatorii se reunesc luni la ora 18,00 în şedinţă comună pentru a valida noul preşedinte-director general, în condiţiile în care postul public de televiziune este fără conducere de aproape 3 săptămâni, propunerea Consiliului de Administraţie fiind Monica Ghiurco.

Parlamentul votează astăzi noul preşedinte-director general al TVR, propunerea CA fiind Monica Ghiurco (Imagine: Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv s-a întrunit miercuri, 6 aprilie, la sediul TVR, pentru a decide în privinţa viitorului preşedinte-director general al postului public, optând pentru reprezentanta salariaţilor, Monica Ghiurco.

Pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR a candidat şi Irina Radu, susţinută de PSD, al cărei interimat la conducerea postului public a expirat în data de 23 martie.

Monica Ghiurco va fi audiată de comisiile reunite de cultură luni la ora 14,00.

Noul CA al TVR a avut dificultăţi în alegerea unei propuneri pentru şefia TVR după ce prima nominalizare, George Orbean, propus de Guvern, a fost respins de plenul Parlamentului.

PNL şi-a arătat susţinerea pentru Monica Ghiurco. ''Votul nostru se va îndrepta către orice candidat care nu aparţine PSD-ului, pentru că ni se pare abominabil să laşi PSD-ului orice funcţie doar pentru că au nevoie de dimineaţă până seara să mai politizeze în continuare o instituţie şi s-o folosească ca platformă în an electoral. Este, ştiu, un vis al domnului Dragnea şi al PSD-ului care sper să nu se împlinească. Vom vota cu propunerea venită de la Consiliul de Administraţie'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu , într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Monica Ghiurco s-a născut pe 30 noiembrie 1973 în localitatea Dej, judeţul Cluj. Este licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, specializarea Turism-Servicii. În 2014 a dobândit titlul ştiinţific de doctor în ştiinţe economice, domeniul relaţii economice internaţionale, la aceeaşi universitate.

Din februarie 2002 a devenit redactor-prezentator în cadrul Direcţiei Ştiri a Televiziunii Române, iar din 2013 este jurnalist senior TVR. Timp de 4 ani a fost reporter acreditat la Guvern, în paralel prezentând principalul jurnal al zilei de pe TVR 1. Ulterior, a devenit prezentator al Orei de ştiri de pe TVR2, moderator de talk-show, producător şi realizator de emisiuni de politică internă şi ediţii speciale.

În perioada august 2008 - noiembrie 2010 a coordonat Departamentul Social Politic Economic din cadrul Direcţiei Editoriale din SRTV, în paralel cu activitatea de la Ştiri. A absolvit un master în Securitate şi Apărare Naţională la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I" din Bucureşti, iar în 2009 cursurile Colegiului Naţional de Apărare, promoţia a 7-a.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina