Parlamentul votează luni constituirea comisiilor de control SRI, SIE și ancheta vizând rectificarea bugetului pe 2016

Senatul și Camera Deputaților se reunesc, luni, în ședință comună pentru a împuternici comisiile de buget-finanțe pentru a face o anchetă parlamentară vizând rectificarea bugetului de stat pe 2016 și pentru a constitui comisiile de control SRI și SIE.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului, care începe luni de la ora 16,00, se află proiectul de hotărâre a Parlamentului privind efectuarea de către Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților și Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piața de capital a Senatului a unei anchete parlamentare pentru verificarea condițiilor în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat, din lunile august și noiembrie 2016, de către Guvern. Termenul de prezentare a raportului — 10 zile de la data încuviințării plenului comun asupra efectuării acestei anchete.

Această anchetă parlamentară a fost solicitată de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, iar Birourile reunite ale Senatului și Camerei au aprobat-o în data de 10 ianuarie.

De asemenea, cele două Camere ale Parlamentului vor decide, în ședința comună, și componența comisiilor de control SRI și SIE, precum și a comisiei privind revoluționarii din decembrie 1989.

Comisia comună permanentă a Camerei și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI va avea 9 membri, iar comisia aferentă pentru controlul parlamentar asupra activității SIE — 5 membri. Comisia parlamentară a revoluționarilor din decembrie 1989 va avea 11 membri.

Potrivit stenogramei ședinței Birourilor Permanente reunite din 10 ianuarie, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a precizat că aceste trei comisii trebuie constituite pentru a discuta bugetele pe 2017.

"Până la sfârșitul acestei luni urmează să primim de la Guvern proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Având în vedere că unele comisii permanente comune ale Camerei Deputaților și Senatului vor audia ordonatorii de credite ai SRI, SIE și Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 — 1989, apare necesitatea constituirii, până la primirea Legii bugetului, a celor trei comisii care îi vor audia, respectiv Comisia SRI, Comisia SIE și Comisia revoluționarilor din decembrie 1989", a afirmat
Liviu Dragnea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…