Pasagerul care a deschis în zbor uşa unui avion de pasageri în Coreea de Sud a fost reţinut VIDEO

Pasagerul care a deschis în zbor uşa unui avion de pasageri în Coreea de Sud a fost reţinut VIDEO

Autorităţile sud-coreene l-au reţinut vineri pe bărbatul care a deschis uşa unui avion al Asiana Airlines cu puţine minute înainte ca acesta să aterizeze în oraşul Daegu, provocând panică în rândul pasagerilor, au declarat oficiali citaţi de Reuters.

Avionul implicat în incident, parcat pe platforma Aeroportului Internațional Daegu Foto EPA EFE

Avionul Airbus A321-200 a aterizat în siguranţă în jurul orei 12.40 (03.40 GMT). Aparatul de zbor a decolat de pe insula Jeju cu o oră mai devreme, potrivit orarului de plecări al aeroportului, scrie Agerpres.

Nimeni nu a fost rănit în incident, dar nouă persoane, toţi adolescenţi, au mers la spital după ce au suferit probleme respiratorii, a declarat un oficial al departamentului de pompieri din Daegu.

"Am crezut că avionul va exploda... Părea că pasagerii de lângă uşă au leşinat", a declarat pentru agenţia Yonhap un pasager de 44 de ani sub protecţia anonimatului.

Pasagerul a mai spus că echipajul a întrebat prin sistemul audio de la bord dacă în avion se află vreun doctor.

O înregistrare video difuzată la televiziune, despre care se pare că a fost filmată de un pasager, arată momentele dinainte de aterizare, cu uşa deschisă şi vântul intrând în avion.

Ministerul Transporturilor a afirmat într-un comunicat că poliţia l-a luat în custodie pe bărbatul care a deschis uşa şi autorităţile investighează încălcări ale legilor privind siguranţa aviaţiei.

Ministerul nu a precizat motivul pentru care bărbatul a deschis uşa.

Un oficial al Ministerului Transporturilor a declarat pentru Reuters că autorităţile investighează dacă Asiana Airlines a respectat protocoalele pentru gestionarea ieşirilor de urgenţă.

Oficialul a spus că este posibil ca o uşă de urgenţă să fie deblocată în apropierea solului, când presiunea internă şi externă sunt similare.

Avionul se afla la două sau trei minute de aterizare când bărbatul care stătea lângă ieşirea de urgenţă a reuşit să deschidă uşa, la circa 200 de metri deasupra solului, a declarat un purtător de cuvânt al Asiana.

Toţi cei de la bord erau aşezaţi şi cu centurile puse pentru că avionul urma să aterizeze în curând, a mai spus acesta.

Avionul, care avea la bord 194 de persoane , decolase cu circa o oră înainte de pe insula Jeju, când uşa s-a deschis brusc, la ora 12.45, au indicat oficiali ai aeroportului şi surse din industrie.

Niciunul dintre cei aflaţi la bord nu a căzut şi nimeni nu a fost rănit, dar nouă pasageri au intrat în panică şi au manifestat dificultăţi de respiraţie, fiind transportaţi la spital, însă starea lor nu este gravă.

Între pasageri se numărau şi 48 de elevi de şcoală elementară şi gimnaziu care urmau să participe la un eveniment sportiv naţional sămbătă în oraşul Ulsan, aflat în apropiere.

"Copiii tremurau şi plângeau", a relatat mama unuia dintre micii atleţi. "Cei care stăteau aproape de coborâre au fost probabil cel mai şocaţi", a spus aceasta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”