Paşcan: Am aflat din presă că am fost sancţionat de CNCD; ne vedem în instanţa de judecată, Asztalos Csaba

Paşcan: Am aflat din presă că am fost sancţionat de CNCD; ne vedem în instanţa de judecată, Asztalos Csaba

Preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan, a declarat miercuri că a aflat din presă că a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), fără a fi oficial informat în acest sens, anunţând că va contesta în instanţă decizia CNCD.
 


"Am aflat din presă că am fost sancţionat de către CNCD, fără a fi oficial informat în acest sens. Ne vedem în instanţa de judecată, Asztalos Csaba, pentru că afirmaţiile mele sunt bazate pe adevăr! Acesta nu se schimbă nici prin sancţiuni, nici prin 'orbul găinii', adică dacă la comanda UDMR vă prefaceţi că nu-l vedeţi şi, prin urmare, în această interpretare tendenţioasă, nici nu există. Vă asigur că nu sunt deloc intimidat", a scris Paşcan, pe Facebook .

În opinia sa, CNCD a devenit o instituţie care sancţionează libertatea de exprimare şi transmiterea adevărului în spaţiul public.

"CNCD, condus de udemeristul Asztalos Csaba, a devenit o instituţie care sancţionează libertatea de exprimare şi transmiterea adevărului în spaţiul public. Este o instituţie care aplică sancţiuni contravenţionale în mod discreţionar, etnocentrist şi fără a da posibilitatea celor sancţionaţi să se apere, să-şi argumenteze sau susţină poziţiile exprimate în spaţiul public", a adăugat preşedintele executiv al PMP.

Paşcan a fost sancţionat de CNCD cu amendă contravenţională în cuantum de 2.000 lei pentru afirmaţii făcute în cadrul unei emisiuni de televiziune în data de 7 martie 2019, pe motiv că acestea reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Potrivit CNCD, deputatul PMP a spus: "La noi la 10 martie se striga pe scări, pe străzi, la manifestările acelea... budos olah, aici în Târgu-Mureş se strigă românilor opincari..."; "...suntem scoşi afară din şcoli?... şi vom ajunge să mergem şi noi la medic, să aducem translator, aici în România... ce se urmăreşte în esenţă, crearea unei mase critice de absolvenţi nevorbitori de limba română, care au învăţat propria istorie şi ei ştiu că sunt vechiul imperiu şi că Ungaria Mare trebuie refăcută... modelul stalinist al zonei autonome maghiare, care a fost un model stalinist...". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante