Patinaj artistic: Evghenia Medvedeva, una dintre favoritele JO 2018, a suferit o fractură la piciorul drept

Patinaj artistic: Evghenia Medvedeva, una dintre favoritele JO 2018, a suferit o fractură la piciorul drept

Rusoaica Evghenia Medvedeva, una dintre favoritele la câștigarea medaliei de aur în concursul feminin de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, a suferit o fractură la piciorul drept și ar putea rata Finala Marelui Premiu al Federației internaționale (ISU), programată luna viitoare, informează agenția Reuters.

În vârstă de 18 ani, Evghenia Medvedeva a câștigat concursurile de Grand Prix desfășurate la Moscova și Osaka. Ea a precizat că a simțit dureri înaintea concursului din capitala rusă, desfășurat în luna octombrie, însă a fost capabilă să concureze cu ajutorul medicamentelor.

Ea a fost diagnosticată cu o fisură de os la piciorul drept, însă a decis să ia parte și la competiția din Japonia, desfășurată în cursul acestei luni.

"Da, a existat un risc mare, ca piciorul meu să nu reziste, însă este sezonul olimpic", a declarat Medevedeva într-un interviu publicat de site-ul Federației ruse de patinaj.

"După programul scurt, a fost mai rău. În cursul programul liber am patinaj cu ajutorul unor calmante puternice", a adăugat ea.

Un RMN efectuat în Japonia a confirmat leziunea, iar după revenirea la Moscova piciorul i-a fost imobilizat, urmând acum un program de reabilitare, la capătul căruia speră să revină cât mai rapid pe gheață.

Medvedeva a adăugat că își dorește să poată lua parte la Finala Marelui Premiu ISU, programată între 7 și 10 decembrie la Nagoya (Japonia).

"Dacă doctorii nu îmi vor permite să concurez în Japonia, ar fi cel mai rău scenariu posibil. Ar fi foarte greu pentru mine să privesc de pe margine. Însă sunt foarte încrezătoare că acest lucru nu se va întâmpla", a mai spus sportiva rusă.

Dacă Evghenia Medvedeva nu va putea lua parte la finala Marelui Premiu ISU, ea nu va fi singura vedetă care va absenta de la concursul de luna viitoare. Favoritul gazdelor, japonezul Yuzuru Haniyu, este accidentat la o gleznă, în timp ce canadianul Patrick Chan a decis să nu ia parte la finala din Japonia, pentru a se concentra asupra pregătirilor, după o evoluție dezamăgitoare la Skate Canada.

Până în acest moment nu sunt elemente care să indice o posibilă absență, din motive medicale, a Evgheniei Medvedeva de la JO 2018, din luna februarie, însă Comitetul Internațional Olimpic nu a decis deocamdată dacă va admite participarea Rusiei la competiția din luna februarie, după scandalul de dopaj cu care s-a confruntat această țară. O hotărâre în acest sens va fi luată cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al CIO, programat între 5 și 7 decembrie.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...