Patinaj artistic: Kamila Valieva (Rusia), nou record mondial în programul scurt feminin

Patinaj artistic: Kamila Valieva (Rusia), nou record mondial în programul scurt feminin

Kamila Valieva, o rusoaică în vârstă de 15 ani, a dominat programul scurt feminin la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Tallinn (Estonia), stabilind joi nou record mondial, cu 90,45 puncte, cu aproximativ 20 de zile înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), informează AFP.

Kamila Valieva, neînvinsă până acum în prima sa iarnă la seniori, a avut o prestaţie impecabilă, doborând vechiul record mondial (87,42 puncte), stabilit tot de ea la Marele Premiu al Rusiei la sfârşitul lui noiembrie. Ea este la mai bine de 14 puncte de urmăritoarele sale. Suprinzător, pe locul 2 nu este o rusoaică, ci belgianca Loena Hendrickx (76,25), care a îmbunătăţit cu aproape trei puncte recordul său personal la programul scurt.

Celelalte două concurente din Rusia se clasează pe locurile 3 şi 4. Alexandra Trusova (17 ani), care a căzut când efectua un triplu Axel, a totalizat 75,13 puncte, iar Anna Şcerbakova (17 ani), campioana mondială en titre, doar 69,15 puncte.

Valieva, Trusova şi Şcerbakova o au ca antrenoare pe severa Eteri Tutberidze la Moscova.

Valieva, campioană mondială la junioare în 2020, a stabilit în acest sezon recorduri mondiale şi în programul liber (185,29) şi în ce priveşte scorul total (272,21).

Programul liber feminin va avea loc sâmbătă seară.

În 2021, competiţia continentală a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...