Patinaj viteză: Campioana mondială Lara van Ruijven a decedat la doar 27 de ani

Patinaj viteză: Campioana mondială Lara van Ruijven a decedat la doar 27 de ani

Olandeza Lara van Ruijven, campioană mondială la patinaj viteză pe pistă scurtă (short-track), a încetat din viaţă la doar 27 de ani, a anunţat Federaţia olandeză de specialitate (KNSB), citată de agenţia Reuters.

Sportiva suferea de o maladie auto-imună, care i-a provocat mai multe hemoragii interne, în special la creier. Ea era internată din 25 iunie la secţia de terapie intensivă a spitalului din Perpignan (Franţa), după ce a început să se simtă rău în timpul unui antrenament.

Van Ruijven a fost plasată în comă artificială şi, în ciuda mai multor intervenţii chirurgicale, starea sa de sănătate a continuat să se deterioreze.

"În ultimele zile au apărut noi complicaţii, care păreau iniţial să fie sub controlul medicilor. Însă, vestea rea a venit vineri dimineaţă, recuperarea sa nemaifiind posibilă. Lara a murit în cursul serii, în prezenţa apropiaţilor săi", a precizat KNSB într-un comunicat.

Medaliată cu bronz la ştafetă 3.000 m cu ocazia Jocurilor Olimpice ediţia 2018 de la PyeongChang, Lara van Ruijven a devenit anul trecut, la Sofia, prima olandeză care a cucerit un titlu mondial feminin în proba de 500 m.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...