Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de compasiune și solidaritate cu poporul belgian

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de compasiune și solidaritate cu poporul belgian

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis marți un mesaj de compasiune și solidaritate cu poporul belgian, în care își exprimă îngrijorarea față de escaladarea terorismului în spațiul european.

* Atacuri teroriste la Bruxelles

"Cu durere și îngrijorare am aflat de atentatul terorist din dimineața zilei de 22 martie 2016 din Bruxelles, în urma căruia și-au pierdut viața 13 persoane, iar alte 35 au fost rănite. În aceste momente dificile pentru poporul belgian, ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedați, pentru consolarea familiilor îndoliate și pentru însănătoșirea celor răniți. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul belgian greu încercat acum, precum și îngrijorarea față de escaladarea terorismului în spațiul european. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru pacea, înțelegerea și bună conviețuire între oamenii de etnii, culturi și credințe religioase diferite", se arată în mesajul patriarhului Daniel, transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Cel puțin 21 de persoane au murit în exploziile care s-au produs marți pe aeroportul Zaventem din Bruxelles și în cel puțin o stație de metrou din cartierul european, potrivit unui bilanț provizoriu anunțat de pompieri, relatează AFP.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?