Patriarhul Daniel aniversează 10 ani de patriarhat

Patriarhul Daniel aniversează 10 ani de patriarhat

Patriarhul Daniel sărbătorește în cadrul unor evenimente împlinirea a 10 ani de la întronizarea în fruntea Bisericii Ortodoxe Române, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române transmis luni AGERPRES.

Joi, aniversarea va fi celebrată împreună cu toți membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la Reședința Patriarhală, și apoi la Centrul cultural-misionar "Familia" din orașul Pantelimon.

Sâmbătă 30 septembrie, ora 8,30, în Paraclisul cu hramul "Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul" din Reședința Patriarhală, Preafericirea Sa va săvârși Sfânta Liturghie, iar la ora 12,00, în Paraclisul istoric "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" al Reședinței Patriarhale, va fi săvârșită o slujbă de Te Deum, urmată de o recepție în Salonul Sfinților Români, la care vor participa ostenitorii de la Reședința Patriarhală și oficialitățile care doresc să prezinte mesaje de felicitare. De asemenea, mesaje de felicitare cu ocazia aniversării a 10 ani de Patriarhat pot fi depuse la Secretariatul Reședinței Patriarhale sau transmise la adresa de e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro, informează sursa citată.

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 9,30, la Catedrala Patriarhală, în prezența membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și a unor ierarhi ortodocși din străinătate, a clericilor și a credincioșilor mireni doritori să participe, se va săvârși o slujbă de Te Deum, iar apoi va avea loc Ședința solemnă a Sfântului Sinod, în Aula "Teoctist Patriarhul" din Palatul Patriarhiei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla