Patriarhul Daniel, dat în vileag de Radu Tudor: De Bunavestire s-a rugat pentru sănătatea patriarhului Rusiei, Kiril, susținător al invaziei rusești în Ucraina

Patriarhul Daniel, dat în vileag de Radu Tudor: De Bunavestire s-a rugat pentru sănătatea patriarhului Rusiei, Kiril, susținător al invaziei rusești în Ucraina

Patriarhul Daniel s-ar fi rugat, de Bunavestire, pentru sănătatea patriarhului Rusiei, Kiril, susținător al invaziei rusești în Ucraina, susține, pe Twitter, un jurnalist al Antenei 3, Radu Tudor. O înregistrare integrală a slujbei de Bunavestire, din acest an, ținută de patriarhul Daniel la actuala catedrală patriarhală, este de negăsit, scrie defapt.ro .

“Absolut dezamăgitor Patriarhul Daniel în slujba de Bunavestire : s-a rugat și pentru sănătatea Patriarhului Kiril al Rusiei. Cel despre care Patriarhul Ortodoxiei, Bartolomeu, spune pe bună dreptate că e parte a crimelor Rusiei în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Banescu, are o atitudine remarcabilă, de la declanșarea invaziei barbarilor ruși în Ucraina. Zi de zi i-a sancționat dur“, a scris Radu Tudor.

Acum câteva zile, patriarhul Ecumenic Bartolomeu a declarat că Biserica Ortodoxă a Rusiei împărtășește responsabilitatea pentru conflictul din Ucraina.

„Biserica și conducerea statului din Rusia au cooperat la crima de agresiune și și-au împărțit responsabilitatea pentru crimele rezultate, cum ar fi răpirea șocantă a copiilor ucraineni”, a spus el la o conferință desfășurată în parlamentul Lituaniei.

Anul trecut, patriarhul ecumenic a spus că patriarhul Kirill al Rusiei ar trebui să își „sacrifice tronul” pentru a se opune războiului din Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA