Patriarhul Kiril îndeamnă rușii la luptă: Dacă îți dai viața pentru țară, vei fi cu Dumnezeu VIDEO

Patriarhul Kiril îndeamnă rușii la luptă: Dacă îți dai viața pentru țară, vei fi cu Dumnezeu VIDEO

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat, la o zi după anunțul privind mobilizarea parțială, că o persoană cu adevărat credincioasă, inclusiv un războinic, nu se teme de moarte, conform publizației Gazeta.ru .

Patriarhul Kiril i-a chemat pe ruși să se roage pentru președintele rus Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Potrivit lui, o persoană devine „invincibilă” atunci când există în el o „dimensiune puternică asociată cu eternitatea” și încetează să-i fie frică de moarte.

Patriarhul a remarcat în timpul unei predici la mănăstirea Zachatievski din Moscova, cu ocazia sărbătorii (pe stil vechi) a Nașterii Sfintei Fecioare Maria, că frica de moarte „alungă” un războinic de pe câmpul de luptă, „și adevărata credință distruge frica de moarte și, prin urmare, toată ticăloșia și trădarea umană este un mare sprijin pentru oameni în construirea vieții lor comune”.

Anterior, Patriarhul Kiril, după o liturghie la Mănăstirea Sf. Danilov din Moscova, i-a chemat pe ruși să se roage pentru președintele rus Vladimir Putin, precum și pentru liderii militari și pentru alții „care sunt la putere”.

Apoi a subliniat că Rusia este un stat cu adevărat independent și că întotdeauna există „cei care ar dori să aducă o țară atât de bogată și puternică pe orbita influenței lor”.

De altfel, potrivit și unui videoclip postat pe Twitter de Nexta, Patriarhul Kiril le-a spus rușilor că cei care vor muri pentru țară, vor fi Dumnezeu în împărăţia Lui.

Mergi cu curaj să-ți îndeplinești datoria militară. Și amintește-ți că, dacă îți dai viața pentru țara ta, vei fi cu Dumnezeu în Împărăția, slava și viața veșnică a Lui”, a spus Patriarhul rus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”