Patriarhul Kirill face apel la armistițiu în Ucraina cu prilejul Crăciunului pe rit vechi

Patriarhul Kirill face apel la armistițiu în Ucraina cu prilejul Crăciunului pe rit vechi

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill I a îndemnat joi la o încetare a focului în Ucraina cu prilejul sărbătoririi Crăciunului ortodox pe rit vechi, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Patriarhul Kirill FOTO EPA-EFE

„Eu, Kirill, patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, mă adresez tuturor părţilor implicate în conflictul fratricid pentru a le chema să instaureze o încetare a focului şi să încheie un armistiţiu de Crăciun de la ora 12.00, pe 6 ianuarie până la ora 00.00 pe 7 ianuarie”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Armistiţiul ar urma să le permită, potrivit acestuia, ortodocşilor să asiste la slujbele din ajunul Crăciunului şi de Crăciun în Ucraina, notează AFP.

Deşi Biserica Ortodoxă Ucraineană a rupt în mai 2022 relaţiile cu Biserica Ortodoxă Rusă, mai mulţi dintre demnitarii săi au fost sancţionaţi de Kiev pentru luări de poziţii pro-ruse.

Dacă Biserica Ortodoxă Ucraineană menține celebrarea Crăciunului pe rit vechi, Biserica Ortodoxă a Ucrainei, autocefală, a recomandat sărbătorirea nașterii lui Iisus pe rit nou, adică pe 25 decembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!