Patriarhul Kirill I vrea o implicare mai mare din partea preoților ruși în războiul din Ucraina

Patriarhul Kirill I vrea o implicare mai mare din partea preoților ruși în războiul din Ucraina

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill I, le-a cerut sâmbătă preoţilor să se implice mai mult în războiul purtat de Kremlin împotriva Ucrainei.

Patriarhul Kirill I FOTO EPA-EFE

Cu prilejul unei reuniuni cu reprezentanţii clerului la Catedrala Epifaniei din Moscova, Kirill I a solicitat mobilizarea enoriașilor pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente pentru soldaţi.

„Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în prima linie. Trebuie să ne mobilizăm enoriaşii pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente”, a declarat Kirill I.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu s-a mulţumit doar să ceară ajutor material pentru invadatorii ruși din Ucraina, ci le-a transmis preoţilor să se ducă pe front pentru a oferi sprijin spiritual, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres .

„Ştiu că deja se face mult, dar cred că este insuficient. În plus, în spaţiul mediatic nu se menţionează cu frecvenţă ajutorul pe care Biserica Ortodoxă Rusă îl oferă celor care se află în Doneţk, Lugansk, în prima linie a frontului”, a spus Kirill I.

Patriarhul Kirill I, în vârstă de 76 de ani, este un susținător al vărsării de sânge provocate de Vladimir Putin în Ucraina, acționând în special ca propagandist al Kremlinului. El a avertizat joi, la fel ca fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în privința „sfârșitului lumii” în cazul în care Rusia va fi înfrântă în Ucraina. Mesajul a fost lansat cu o zi înainte de reuniunea de la Ramstein a susținătorilor occidentali ai Ucrainei într-un efort de a-i descuraja în luarea unor noi decizii pentru sprijinirea forțelor armate ale Kievului în respingerea agresiunii militare a Rusiei. De asemenea, Kirill I a făcut apel în repetate rânduri la rugăciuni pentru Putin și nu ratează nicio ocazie pentru a critica Occidentul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?