Patriarhul rus Kirill nu poate intra pe teritoriul Lituaniei timp de 5 ani, anunţă Ministerul lituanian de Interne

Patriarhul rus Kirill nu poate intra pe teritoriul Lituaniei timp de 5 ani, anunţă Ministerul lituanian de Interne

Autorităţile lituaniene îl consideră pe liderul Bisericii Ortodoxe Ruse un apropiat al preşedintelui rus şi unul dintre susţinătorii războiului din Ucraina, conform Meduza .

„Patriarhul Kirill neagă în mod intenţionat integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, justifică şi sprijină acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse, care încalcă grav normele şi principiile dreptului internaţional”, se arată într-un comunicat oferit presei de ministerul lituanian de Interne şi menţionat de Delfi.

Ministrul britanic de Externe Lizz Trus a declarat, la acel moment, că sunt vizaţi „ cei care contribuie şi participă la războiul lui Putin şi au provocat suferinţă inimaginabilă în Ucraina”.

„În vederea unei contracarări a campaniei de dezinformare a Kremlinului, Canada impune sancţiuni unui număr de 29 de agenţi ai dezinformării şi propagandei patronate de stat şi unui număr de 15 entităţi controlate sau deţinute de Guvernul rus şi care participă la eforturi de dezinformare”, a informat ministrul canadian de Externe Mélanie Joly, în timpul unei întruniri cu omologii săi din cadrul G20, care a avut loc în Indonezia.

„Numai nişte satanişti îl pot sancţiona pe patriarh”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, după anunţul Canadei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...