Patrick Mouratoglou, urecheat de americani după ce și-a asumat vina în cazul Simonei Halep

Patrick Mouratoglou, urecheat de americani după ce și-a asumat vina în cazul Simonei Halep

Jurnalist american Ben Rothenberg, unul dintre cei mai buni specialiști în tenis ai mapamondului, a comentat mesajul transmis ieri de Patrick Mouratoglou, care și-a asumat vina pentru faptul că Simona Halep a fost depistată pozitiv la un control antidoping.

Halep - Mouratoglou, o relație încheiată nefericit. Foto Getty images

Simona Halep a fost suspendată provizoriu în toamna anului trecut, pentru ca anul acesta să fie penalizată 4 ani de ITIA după ce nu i-a convins pe judecători de nevinovăția sa.

Vineri seară, Patrick Mouratoglou a publicat un mesaj prin care își asumă responsabilitatea în cazul Simonei Halep. El admite faptul că împreună cu echipa lui i-au recomandat, apoi achiziționat suplimentul contaminat, fără a-l verifica.

”Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen.

Nevinovată, dar cu reputație praf

Mi s-au deschis ochii asupra faptului că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate. Vorbim despre cantități extrem de mici. Foarte, foarte mici, au efect zero, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test doping. Asta e teribil, pentru că ești complet nevinovat, reputația ta e afectată”, au fost comentariile făcute de Patrick Mouratoglou.

După ce a văzut reacția lui Mouratoglou, jurnalistul Ben Rothenberg a salutat mesajul antrenorului, dar a adăugat că acesta trebuia să vină mai devreme. „Acesta este un pas mare, dar care vine târziu, din partea lui Patrick Mouratoglou care își asumă vina pentru rolul său în testul pozitiv al Simonei Halep. La TAS, pentru Halep va fi totuși o provocare, deoarece cantitatea de e Roxadustat găsită la text a avut o concentrație mult mai mare decât cea găsită în supliment”, a scris Rothenberg pe platforma X.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat