Patriotismul economic şi sprijinirea celor cu venituri mici şi medii, obiective în programul de guvernare al lui Ciolacu

Patriotismul economic şi sprijinirea celor cu venituri mici şi medii, obiective în programul de guvernare al lui Ciolacu

Marcel Ciolacu a prezentat, marți seara, după ședința conducerii PSD, programul de guvernare al cabinetului pe care îl va conduce, accentul fiind pus pe sprijinirea companiilor naţionale şi dezvoltarea producţiei interne, precum şi pe sprijinirea celor cu venituri mici şi medii.

După şedinţa liderilor PSD, Marcel Ciolacu a prezentat programul de guvernare al cabinetului pe care îl va conduce alături de social-democraţii care vor face parte din echipa sa.

Premierul desemnat enumerat mai multe obiective, printre care rezolvarea pensiilor speciale, noua lege a salarizării, stoparea creşterii preţurilor, dezvoltarea sistemelor publice de educaţie şi sănătate.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre noţiunea de patriotism economic, pe care o traduce prin stoparea creşterii preţurilor, reducerea dependenţei de import, stimularea producţiei interne şi combaterea speculei.

"Singura şansă de a ieşi din criză e ca România să se dezvolte prin patriotism economic, poate trece de la o economie bazată pe consum de bunuri importate la ce bazată pe producţie internă", a afirmat Ciolacu, menţionând că vor exista noi scheme de sprijin pentru următorii 2 ani în vederea stimulării producţiei.

"Toate companiile care produc în România sunt româneşti, indiferent că acţionarii sunt români sau străini", a menţionat liderul PSD.

Ciolacu a precizat că trebuie accelerată accesarea fondurilor europene prin simplificarea procedurilor şi a anunţat că sunt pregătite noi programe de stimulare a producţiei în industria alimentară şi în cea a construcţiilor.

Premierul desemnat promite creşterea pensiilor, a salariului mediu net până la 1000 de euro, precum, menţinerea formelor de sprijin pentru românii cu venituri mici şi medii, precum şi reducerea graduală a impozitării muncii (pentru cei cu venituri medii şi mici).

În ceea ce priveşte Educaţia, programul de guvernare prezentat prevede, conform declaraţiilor lui Ciolacu, creşterea salariului profesorilor conform angajamentelor luate, precum şi mese calde pentru copii, bani pentru rechizite şi transport.

În domeniul Sănătăţii, accentul ar urma să fie pus pe dotarea zonelor rurale sau defavorizate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat