Patron și șofer român de TIR, în fața unui judecător din Olanda: „O să-mi vând toate camioanele”

Patron și șofer român de TIR, în fața unui judecător din Olanda: „O să-mi vând toate camioanele”

Afacerea unui român în vârstă de 50 de ani, șofer de TIR și patron de firmă de transporturi, s-a transformat într-un coșmar, după ce unul dintre transporturile efectuate de el fost interceptat în portul Rotterdam, scrie Libertatea .

Camioane. FOTO Shutterstock

S-a aflat despre o rețea de recrutori, dockeri corupți și containere troiene, arată sursa amintită, care citează cotidianul Trouw .

Șoferul român - Mircea- ridicase un container de pe traseu și trecea, pe 30 decembrie, cu permisul de acces, pe lângă poarta terminalului ECT Delta, din Rotterdam .

Vameșii au deschis containerul de pe remorca lui și au descoperit acolo șase bărbați cu un rucsac plin cu mâncare.

Cele șase persoane care au ieșit din containerul de pe camionul lui Mircea erau traficanți de droguri, potrivit Procuraturii Publice și se aflau acolo pentru a intra în zona portului ca să recupereze drogurile din containere.

„Sunt împotriva drogurilor. Am copii”

A fost momentul în care transportul aparent profitabil, pentru care firma lui Mircea a fost abordată pe când el se afla în țară, s-a transformat într-un coșmar.

„Dacă aș fi știut toate acestea, nu aș fi făcut-o niciodată. Sunt împotriva drogurilor. Am copii și mereu încerc să-i descurajez de la asta”, a spus românul, după ce a fost arestat și a ajuns, la două luni distanță, în fața unui judecător olandez.

Din fericire pentru român, nu a existat nimic care să indice că știa dinainte despre persoanele aflate în container, ceea ce l-a scutit de o condamnare.

„O să-mi vând toate camioanele, pentru că nu mai vreau să fac asta vreodată”, a mărturisit bărbatul, cu lacrimi în ochi, în instanță, potrivit sursei citate.

„O verigă indispensabilă”

Astfel de persoane care ajung în porturi precum Rotterdam sunt recrutate din zone vulnerabile și constituie „o verigă indispensabilă” pentru grupările care fac trafic cu cocaină.

Doar în primele două luni ale acestui an poliția vamală și a portului maritim a arestat peste optzeci de astfel de colectori în portul Rotterdam. Cel mai tânăr dintre ei avea doar paisprezece ani.

Amintim că, anul trecut, autorităţile vamale din Olanda au descoperit şi capturat, cantități cantitate uriaşe de cocaină în portul Rotterdam, venite din mai multe ţări din America Latină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu