Patronul pensiunii „Ferma Dacilor”, surprins cu un tablou cu fiul său în brațe. Primele declarații ale lui Cornel Dinicu VIDEO

Patronul pensiunii „Ferma Dacilor”, surprins cu un tablou cu fiul său în brațe. Primele declarații ale lui Cornel Dinicu VIDEO

Cornel Dinicu, patronul complexului „Ferma Dacilor”, locația care a ars ca o torță în a doua zi de Crăciun, a fost văzut pentru prima dată în public de la tragedia în care și-au pierdut viața opt persoane.

Amintim faptul că opt oameni - trei copii și patru adulți - au murit în incendiul care a cuprins marți pensiunea din satul Tohani, județul Prahova. Rămășițele unei victime sunt căutate în continuare de echipele de intervenție, iar pensiunea a functionat timp de un deceniu fără autorizații de construcție, de securitate de incendiu și de funcționare ca unitate de cazare.

Imaginile prezentate de Antena 3 CNN îl arată pe omul de afaceri îmbrăcat în negru și ținând în brațe un tablou care îl înfățișează pe fiul său de 11 ani, care a murit, de asemenea, în incendiul devastator.

Cornel Dinicu, patronul complexului „Ferma Dacilor”. Foto Captură video YouTube

Victor Dinicu era pasionat de hochei și activa la echipa Corona Brașov. Federația Română de Hochei pe Gheață - FRHG a publicat marți, 26 decembrie, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a transmis condoleanțe.

Cuvintele nu-și găsesc drumul către inimile și sufletele părinților atât de îndurerați, gândurile și compasiunea noastră nu pot ușura durerea acestor zile.

Când se stinge un copil nu-ți mai revii niciodată. Încerci doar să trăiești fără el, dar va rămâne pentru totdeauna în inimile, în gândurile părinților dar și în amintirile colegilor hocheiști.

Îngerii să îi vegheze lui Victor, micul și inimosul hocheist, drumul lin către cer. Condoleanțe!”, se arată în postarea cu pricina.

Cornel Dinicu a susținut pentru Observator că focul a fost pus intenționat: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), are de gând să le ceară administratorilor de localuri să anunțe Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) cu privire la orice defecțiune.

Acest lucru ar urma să fie realizat într-un interval stabilit, în caz contrar activitatea afacerii riscă să fie întreruptă. De asemenea, șeful DSU insistă asupra importanței pe care o are prevenirea riscurilor și asupra responsabilității administratorilor de a respecta normele de siguranță.

Totodată, a menționat o conversație cu ministrul Turismului cu privire la necesitatea de a revizui leg ea care disociază confortul de siguranță în ceea ce privește clasificarea unităților turistice, o problemă care a luat naștere în urma unei modificări legislative din anul 2011.

Arafat atrage atenția asupra faptului că este necesar ca administratorii să informeze ISU cu privire la problemele de siguranță și asupra eventualelor repercusiuni, inclusiv închiderea localului și acordarea de amenzi substanțiale, în cazul în care acestea nu sunt raportate și rezolvate în timp util.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”