Patru angajaţi ai Penitenciarelor Mioveni, Galaţi şi Găeşti, confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus

Patru angajaţi ai Penitenciarelor Mioveni, Galaţi şi Găeşti, confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus

Patru angajaţi ai Penitenciarelor Mioveni, Galaţi şi Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

"Astăzi (...) un angajat al Penitenciarului Mioveni, un angajat al Penitenciarului Galaţi şi doi angajaţi ai Penitenciarului Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia au exercitat atribuţii de serviciu în sectoarele administrativ şi operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. Din primele verificări, în niciuna dintre cele trei unităţi penitenciare nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor custodiate, acestea fiind monitorizate, în continuare, de către personalul medical", potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis, marţi, AGERPRES.

Totodată, în toate cele trei unităţi, s-a acţionat cu echipe de la penitenciare-spital pentru dezinfectarea spaţiilor (căi de acces personal şi deţinuţi, birouri, zone comune).

"Angajaţii identificaţi contacţi vor fi scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi înlocuiţi cu personal de rezervă, conform Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar. Administraţiile locurilor de deţinere asigură informarea efectivelor cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, starea de spirit a deţinuţilor fiind corespunzătoare. În continuare, se aplică recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar, protejarea personalului şi a persoanelor private de libertate constituind o prioritate în acest context epidemiologic", a adăugat ANP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…