Patru bărbaţi, reţinuţi pentru furt din magazine şi agenţii de pariuri din 10 judeţe

Patru bărbaţi, reţinuţi pentru furt din magazine şi agenţii de pariuri din 10 judeţe

Poliţiştii ilfoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au reţinut, pentru 24 de ore, patru bărbaţi suspectaţi de furt din magazine şi agenţii de pariuri din zece judeţe.

Hoții s-au ales cu cătușe

"În urma activităţilor investigativ-operative, a rezultat faptul că persoanele care ar fi comis o faptă de furt, la data de 12 ianuarie, în localitatea Brăneşti, judeţul Ilfov, sunt membrii unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi din magazine şi agenţii de pariuri, care acţionau în zece judeţe, respectiv Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa, Olt, Argeş, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Buzău", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, Agerpres.

Din 12 ianuarie 2023 până în prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timp de noapte, prin efracţie, în mai multe societăţi comerciale, de unde ar fi sustras bani, ţigarete şi băuturi.

"În noaptea de 28 februarie spre 1 martie, la ora 2,00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov i-au depistat, în flagrant delict, în localitatea Jilava, judeţul Ilfov, pe cei patru bărbaţi, după ce aceştia ar fi pătruns prin efracţie în trei societăţi comerciale din judeţul Giurgiu, de unde ar fi sustras mai multe baxuri cu ţigarete (aproximativ 1.100 de pachete), băuturi alcoolice, precum şi bani din casele de marcat", arată sursa citată.

Unul dintre cei patru bărbaţi era urmărit la nivel naţional.

La comiterea celor trei infracţiuni de furt calificat, persoanele bănuite ar fi folosit un autovehicul pe care ar fi montat plăcuţe cu numere de înmatriculare sustrase anterior.

"Pentru întregirea probatoriului în cauză, la data de 1 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat 5 percheziţii la punctul de lucru al unei persoane fizice autorizate şi domiciliile celor 4 bărbaţi, unde au fost descoperite mai multe mijloace materiale de probă şi un autoturism, care ar fi fost folosit la comiterea de infracţiuni", precizează IGPR.

În urma probatorului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor patru bărbaţi, urmând ca aceştia să fie prezentaţi, joi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, sub aspectul s ăvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu numere de înmatriculare false, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...