Patru beneficii majore pentru sănătate ale consumului de popcorn. Ajută la slăbit și la digestie

Patru beneficii majore pentru sănătate ale consumului de popcorn. Ajută la slăbit și la digestie

O gustare nu e neapărat pentru că ne e foame. Uneori vrem o gustare doar pentru plăcerea de a mânca. În aceste cazuri e recomandat să încercă ceva sănătos. Iar potrivit specialiștilor, cele mai bune sunt floricelele de porumb. Sunt savuroase, crocante și sunt aprobate de dieteticieni.

Patru schimbări majore ce au loc în corpul tău

De fapt, consumul regulat de floricele de porumb poate aduce beneficii pentru sănătate în mai multe moduri, mai ales dacă sunteți obișnuit să aveți gustări lipsite de nutrienți. Dar pentru a profita de beneficiile nutriționale ale floricelelor de porumb, este important să țineți cont de câteva sfaturi atunci când faceți cumpărături.

Nu toate floricelele pe care le veți găsi în magazinul alimentar sunt sănătoase. Pentru a vă asigura că ceea ce cumpărați vă va aduce de fapt beneficii organismului și nu acționează împotriva lui, dieteticianul înregistrat Miranda Galați, spune să verificați eticheta nutrițională pentru trei lucruri: grăsimi, calorii și sodiu.

Patru schimbări majore ce au loc în corpul tău

O mulțime de sortimente cumpărate din magazin au mai multe calorii decât cele pe care le poți face acasă, deoarece folosesc mai multe grăsimi”, spune ea, adăugând că această grăsime este grăsime saturată, care ar trebui consumată minim, deoarece o dietă bogată în grăsimi saturate crește riscul de boli de inima, arată Parade .

De asemenea, o dietă bogată în sodiu este legată de bolile de inimă, motiv pentru care ar trebui să fie consumată cu moderație.

Alegeți o marcă care folosește un ulei sănătos pentru inimă, cum ar fi uleiul de avocado sau uleiul de floarea soarelui și căutați o listă de ingrediente care să includă pur și simplu boabe de floricele de porumb, ulei și sare”, spune ea. Ea adaugă că, de asemenea, vă puteți face propriile floricele de porumb sănătoase acasă, folosind porumb, ulei de avocado sau de floarea soarelui și ierburi aromatice la alegere.

1. Obiceiuri mai bune la baie

Dieteticienii spun că unul dintre principalele beneficii nutriționale ale floricelelor de porumb este că conține fibre, aproximativ un gram pe cană. „Floricelele de porumb sunt cereale integrale care conțin o cantitate bună de fibre alimentare. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea digestivă, promovând mișcările intestinale regulate și ajutând la prevenirea constipației”, spune Jillian Smith, care este dieteticianul principal la Gut Personal. Deci, dacă suferiți de constipație, o gustare de floricelelor de porumb poate ajuta lucrurile să se miște.

2. Sănătatea cardiovasculară se va îmbunătăți

Deși se vorbește adesea despre fibre ca fiind un nutrient ce aduce beneficii sănătății intestinale, Galați subliniază că beneficiază în mod direct și de sănătatea cardiovasculară. „O dietă bogată în fibre poate îmbunătăți digestia, poate proteja sănătatea inimii și vă poate reduce riscul de cancer și multe boli cronice”, spune ea. Motivul pentru care fibrele susțin sănătatea inimii este că ajută la scăderea colesterolului LDL, cunoscut și sub denumirea de „colesterol rău”, deoarece crește tensiunea arterială și inflamația.

3. Este posibil să slăbești

Dacă pierderea în greutate este unul dintre obiectivele tale, o gustare cu floricele de porumb te poate ajuta să îți îndeplinești acest obiectiv. „Floricelele de porumb sunt, de asemenea, un aliment cu volum mare. Asta înseamnă că poți mânca mult pentru relativ puține calorii, ceea ce o face o gustare excelentă pentru pierderea în greutate și pentru multe alte obiective de sănătate”, mai spune Galați. „Dacă ești genul de persoană căreia îi place să mănânce multă mâncare, floricelele de porumb sunt o alegere excelentă.” Luați în considerare această comparație ca dovadă: o ceașcă de chipsuri de cartofi are 1.210 de calorii, în timp ce o ceașcă de floricele de porumb are 31 de calorii - o diferență majoră!

4. Vei avea mai multă energie

Smith spune că un alt beneficiu al gustării cu floricele de porumb este că oferă organismului energie. „Floricelele de porumb sunt o gustare bogată în carbohidrați care poate oferi o sursă de energie rapidă și ușor digerabilă. Poate fi deosebit de benefic pentru sportivi sau cei care se angajează în activitate fizică”, spune Smith. De asemenea, Galați subliniază că floricelele de porumb nu au proteine ​​sau grăsimi sănătoase, doi nutrienți importanți pentru o energie de durată mai lungă. Pentru a-ți completa gustarea și a oferi corpului tău mai multă energie, ea recomandă să-ți asociezi floricelele de porumb cu o mână de nuci, brânză sau o ceașcă de iaurt.

Cât de mult popcorn este prea mult

Chiar dacă floricelele de porumb sunt sănătoase, este posibil să mănânci prea mult din el. Ambii dieteticieni spun că consumul unei cantități excesive de floricele de porumb poate duce la balonare, gaze și constipație din cauza conținutului său ridicat de fibre, în special pentru persoanele care nu sunt obișnuite să mănânce multe fibre.

Smith adaugă că cojile boabelor de floricele de porumb pot fi greu de digerat pentru unii oameni, în special pentru cei cu sisteme digestive sensibile. Dacă ești în această categorie, ea recomandă să mesteci bine floricelele de porumb și să bei multă apă cu ele.

Dacă floricelele tale de porumb au multă sare, Smith spune că acest lucru poate duce la retenția de apă, provocând hipertensiune arterială. Ea subliniază, de asemenea, că consumul prea mult de floricele de porumb poate avea un impact negativ asupra sănătății bucale, deoarece boabele neexpandate pot deteriora dinții.

Pentru a evita aceste probleme - în special balonarea neplăcută și constipația - Galați recomandă limitarea aportului de floricele de porumb la trei căni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”