Patru femei britanice îl dau în judecată pe Andrew Tate pentru viol și abuz. „Un pas monumental în cazul nostru”

Patru femei britanice îl dau în judecată pe Andrew Tate pentru viol și abuz. „Un pas monumental în cazul nostru”

Patru femei britanice, care pretind că sunt victime ale violurilor și agresiunilor sexuale și fizice grave din partea controversatului influencer Andrew Tate, l-au dat în judecată pe acesta la Înalta Curte din Londra.

Andrew Tate, noi acuzații de viol FOTO Instagram

Avocații femeilor i-au formulat lui Tate plângeri pe proceduri civile la domiciliul său din România. Fostul kickboxer, împreună cu fratele său Tristan și două românce, au fost acuzați în luna iunie anul trecut, în România, de trafic de persoane, viol și formarea unei bande criminale pentru exploatarea sexuală a femeilor – acuzații pe care le-au negat, notează The Independent.

Afirmațiile celor patru britanice, care sunt separate de acele acuzații, se concentrează pe abuzurile care ar fi avut loc între 2013 și 2016, înainte ca frații să devină personalități pe rețelele de socializare.

Trei dintre femei l-au raportat la Poliția din Hertfordshire, dar după o investigație de patru ani, Serviciul de Procuratură al Coroanei nu a adus acuzații în 2019. Tate a negat acuzațiile și amenință, la rândul său, că le va da în judecată pe femei pentru defăimare. Ancheta din Hertfordshire a fost închisă în 2019.

Avocații femeilor au spus: „În ciuda dovezilor suplimentare, CPS a refuzat cererile recente ale femeilor de a-și revizui decizia. Sistemul de justiție penală le-a dezamăgit pe aceste femei; acțiunea civilă este ultima cale care le-a rămas către justiție.”

Avocatul lor, Matthew Jury de la McCue Jury & Partners, a spus că profilul public al lui Tate a crescut de când au apărut acuzațiile. Totodată, copii i-au copiat manierele, iar el a devenit un idol al „masculinității”.

„Litigiul a început oficial”

Pe un site de susținere, femeile au scris: „În urma notificării scrisorii noastre înainte de acțiunea împotriva lui Tate de anul trecut, cererea noastră a fost acum emisă de Înalta Curte din Londra. De asemenea, i-am transmis lui Tate un ordin dat de instanță care ne protejează anonimatul. Curtea a fost de acord că este necesar să ne protejeze de posibile hărțuiri și abuzuri din partea Tate și a adepților săi. Acesta este un pas monumental în cazul nostru, deoarece înseamnă că litigiul împotriva lui Tate pentru acuzațiile pe care le aducem împotriva lui, de viol și agresiune fizică, a început oficial.”

După ce avocații celor patru femei și-au expus toate acuzațiile împotriva lui, Tate trebuie să își depună apărarea, spunând dacă își admite răspunderea sau, dacă nu, de ce nu, înainte ca dosarul să ajungă în instanță.

O scrisoare de anul trecut, ca răspuns la notificare, a avertizat că el va rezista încercărilor femeilor de a pretinde anonimatul.

Cele patru femei le-au transmis susținătorilor: „Nu vă putem mulțumi suficient pentru că ne susțineți lupta pentru dreptate. Nu este vorba doar despre noi, ci despre toate femeile care au suferit din cauza violenței sexuale.”

Frații vor fi extrădați după terminarea procesului din România

Frații Tate se confruntă, de asemenea, cu acuzații penale în Marea Britanie pentru viol și trafic de persoane, după ce autoritățile britanice au emis un mandat european de arestare, ca parte a unei investigații a poliției din Bedfordshire.

În martie, o instanță română a aprobat o cerere din partea Marii Britanii de extrădare a fraților, pe acuzații de agresiune sexuală care datează din 2012-2015, dar numai după terminarea procesului din România.

Luna trecută, Tribunalul București a dat în mod oficial aprobarea ca Andrew Tate și celelalte persoane implicate să fie judecate în România pentru trafic de persoane.

Reprezentanții familiei Tate au transmis că nu a fost stabilită nicio dată pentru proces, dar că frații vor face apel împotriva deciziei. Un reprezentant al fraților a spus că „neagă fără cu hotărâre și hotărâr echivoc toate acuzațiile” și sunt „pe deplin hotărâți să conteste aceste acuzații”.

Andrew Tate a câștigat milioane de fani prin promovarea stilului său de viață, despre care criticii spun că denigrează femeile. Conturile lui au fost eliminate de pe TikTok, Instagram și Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Citiți și judecați voi...