Patru întrebări în ancheta morții campioanei românce la tir Andreea Rabciuc

Patru întrebări în ancheta morții campioanei românce la tir Andreea Rabciuc

Anchetatorii care cercetează moartea campioanei românce la tir Andreea Rabciuc au patru întrebări la care caută răspunsuri. Le-ar putea obține în funcție de rezultatele testelor ADN asupra scheletului găsit în acest weekend într-o fermă părăsită din Ancona, Italia. Mama tinerei a vrut să meargă la locul unde au fost găsite rămășițele osoase, scrie presa din Italia.

Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona. Un schelet a fost găsit sâmbătă după-amiază într-o fermă părăsită din zona Castelplanio, în provincia Ancona, Italia, iar anchetatorii bănuiesc că ar putea fi al ei. Vor stabili asta după analizele ADN.

Au mai avut o bănuială similară la începutul lunii iulie 2023, când un alt schelet, aparent al unei femei în vârstă de 30 de ani, a fost găsit în cartierul Pigneto din Roma. S-a crezut de asemenea, că aparține Andreei. Mama ei și rezultatele ADN au infirmat ipoteza.

După ultima descoperire macabră, anchetatorii caută răspuns la patru întrebări: confirmarea identității, cauzele morții, data morții și dacă, așa cum cred anchetatorii, cadavrul a fost mutat.

Anchetatorii sunt aproape siguri că rămășițele umane găsite la Castelplanio - un municipiu de aproximativ 3.400 de suflete din zona Anconei - ar fi ale Andreei Rabciuc.

O autopsie va avea loc azi. Rezultatul examinării medico-legale va influența cu certitudine și soarta iubitului tinerei, Simone Gresti. El era deja cercetat pentru răpire și trafic de droguri, dar acum a fost acuzat și de crimă.

Un alt mister este legat de locul unde a fost găsit cadavrul. Acesta fusese deja inspectat de polițiști dar nu găsiseră niciun indiciu că acolo ar fi fost un cadavru. Anchetatorii suspectează că tânăra a fost ucisă într-un loc diferit de cel unde a fost găsită. Cel mai probabil, cel care a ucis-o, a și mutat trupul.

Lângă scheletul găsit sâmbătă au fost găsite o bucată dintr-un hanorac alb și o cizmă neagră.

Misterul ferestrei sparte de la ferma unde a fost găsit cadavrul

Unul dintre cei doi frați care dețin imobilul au sesizat polițiștii că cineva a forțat și spart un geam al fermei. Se întâmpla în 12 martie 2022, la câteva zile de la dispariția Andreei. Proprietatea fusese verificată, dar nu a fost găsit nimic. „Rămășițele erau într-o încăpere pe care nu o deschidem niciodată pentru că nu era accesibilă și risca să se prăbușească”, a spus unul dintre proprietarii fermei, scrie today.it.

Acum, ferma a fost din nou percheziționată de polițiști. La câțiva metri de fereastra spartă au găsit o fântână. Întreaga zonă a fost verificată timp de doi ani de către polițiști, iar acum cadavrul a fost găsit la mai puțin de un kilometru distanță de locul dispariției. Prin urmare, pare plauzibil că a fost mutat. Întrebarea este dacă cel care a mutat cadavrul a spart și geamul? A doua întrebare este dacă a fost vorba despre o singură persoană.

Mama Andreei e în stare de șoc

Georgeta Croceanu, mama Andreei Rabciuc, i-a întrebat pe polițiști în repetate rânduri, printre lacrimi, dacă sunt siguri că au găsit scheletul fetei ei, scrie agi.it.

Ea le-a cerut polițiștilor să o ducă la locul unde au fost găsite rămășițele osoase.

Femeia a stat doar câteva minute la locul unde a fost făcută macabra descoperire. Acum, ea așteaptă rezultatele testelor ADN.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”