Patru manifestanţi anti-Putin au fost condamnaţi la peste trei ani de închisoare

Patru manifestanţi anti-Putin au fost condamnaţi la peste trei ani de închisoare

Un tribunal din Moscova a condamnat, luni, patru opozanţi ruşi la pedepse de până la trei ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la "tulburare în masă a ordinii publice", cu ocazia unei manifestaţii anti-Putin din mai 2012, a anunţat agenţia Itar-Tass.

Patru manifestanţi anti-Putin au fost condamnaţi la peste trei ani de închisoare (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Aleksei Gaskarov, în vârstă de 29 de ani, şi Aleksandr Margolin, în vârstă de 42 de ani, au fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare, în timp ce Ilia Guşcin, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la doi ani şi jumătate, în cadrul "dosarului Bolotnaia", de la numele pieţei din centrul Moscovei unde a avut loc această manifestaţie împotriva revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin.

La rândul său, Elena Kohtareva, o pensionară în vârstă de 58 de ani, a fost condamnată la trei ani şi şapte luni cu suspendare.

Manifestaţia din 6 mai 2012, în urma căreia aproximativ zece persoane au fost deja condamnate la pedepse cu închisoarea, în timp ce altele îşi aşteaptă încă sentinţa, s-a soldat cu violente confruntări între protestatari şi poliţie, pentru care ambele părţi se acuză reciproc.

"Dosarul Bolotnaia", considerat emblematic de opoziţie în ceea ce priveşte evoluţiile în urma realegerii lui Vladimir Putin pentru un al treilea mandat prezidenţial, implică în total aproximativ 30 de persoane, urmărite pentru organizarea sau participarea la "tulburare în masă a ordinii publice".

Majoritatea celor inculpaţi sunt cetăţeni obişnuiţi care nu aparţin niciunei mişcări politice din Rusia.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990