Patru militanţi pro-Maduro care ocupau de săptămâni ambasada Venezuelei de la Washington au fost arestaţi

Patru militanţi pro-Maduro care ocupau de săptămâni ambasada Venezuelei de la Washington au fost arestaţi

Patru protestatari care sprijineau guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro au fost arestaţi joi în ambasada Venezuelei din Washington, a anunţat Departamentul de Stat, relatează dpa şi AFP.

Poliţiştii au pătruns în ambasadă şi au reţinut patru indivizi care erau ultimii dintr-un grup de susţinători care se aflau la ambasadă de săptămâni de zile, potrivit Code Pink, un grup care îi reprezintă pe protestatari.

Cei patru s-au descris drept "protectori ai ambasadei" care locuiau şi lucrau în ambasadă la invitaţia guvernului venezuelean ales, a scris Code Pink pe site-ul său. Ei au spus că se aflau acolo pentru a păzi ambasada de susţinătorii "de dreapta" ai liderului opoziţiei Juan Guaido.

Ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza a reacţionat la aceste evenimente pe Twitter.

"Reprezentanţa noastră diplomatică de la Washington a fost invadată astăzi în cadrul unei acţiuni a poliţiei fără precedent", a scris Arreaza. El şi Code Pink susţin că acţiunea a încălcat Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice. Arreaza a adăugat că protestatarii se aflau în ambasadă "cu permisiunea noastră".

Carlos Vecchio, reprezentantul liderului opoziţiei Juan Guaido, a salutat pe Twitter "eliberarea" ambasadei, "făcută posibil datorită luptei diasporei venezuelene".

Protestul a început în aprilie cu peste 20 de militanţi în interiorul ambasadei. Edificiul a fost în prealabil părăsit de personalul diplomatic, rechemat la Caracas de preşedintele socialist Nicolas Maduro. Numărul protestatarilor a scăzut gradual.

SUA şi alte circa 50 de ţări l-au recunoscut pe Guaido drept preşedinte al ţării. Liderul opoziţiei s-a autoproclamat preşedinte interimar în ianuarie, încercând să-l înlăture de la putere pe Nicolas Maduro.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …